En Sıcak Konular

Diyarbakır facianın eşiğinden döndü

13 Temmuz 2008 13:55 tsi
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan bir apartmanın taşıyıcı kolonunun büyük bir gürültüyle patlaması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Bağlar Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ve 1991 yılında inşa edilen apartmanın 1. katında bulunan ana kolonlardan biri büyük bir gürültüyle patladı. Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı 7 katlı Özsubaşı Apartmanı'nın sakinleri, deprem olduğunu düşünerek kendilerini sokağa attı. Olay üzerine, kolonu patlayan binaya yakın binalar da olası bir yıkılma tehlikesine karşı belediye ekiplerinin anonslu uyarılarıyla tahliye edildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde meydana gelen patlamayla uyanan bina sakinleri, çoluk çocuk sokağa çıktı. Olayın meydana geldiği bölgeye Diyarbakır Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi mühendislerinin yaptığı inceleme sonrasında kolonu patlayan bina ile birlikte çevredeki 3 binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Reşat Bakan, megafonla anons yaparak, vatandaşların binayı terk etmelerini istedi. Binanın yanında bulunan Elmas, Çakır ve Toprak apartmanları tahliye edildi. Boşaltılan binalarda yaşayan yaklaşık bin kişi panik ve korku içerisinde sokağa çıktı. Mağdur olan vatandaşlar, geceyi geçirmek için yakınlarından yardım isterken, kalacak yeri olmayanlar ise belediye başkanının talimatıyla otellere yerleştirildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun talimatı ile Cengizler Caddesi araç trafiğine kapatılırken, tahliye edilen binaların elektrikleri TEDAŞ ekipleri tarafından kesildi.

"TAŞIYICI KOLONUN BİTİŞİĞİNE SU DEPOSU YAPILMIŞ"

Bina sakinleri, patlayan kolonun hemen yanında büyük bir su deposunun bulunduğunu belirterek, deponun, kolonun çatlamasına neden olabildiğini belirttiler. Binanın su ihtiyacını karşılayan deponun, taşıyıcı kolonun bitişiğine yapıldığını anlatan bina sakinleri, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra asıl nedenin belirleneceğini dile getirdi.

Kolonun büyük bir gürültüyle patladığını anlatan Yusuf Kalar, "Önce deprem olduğunu sandık. Güm diye ses geldi. Herkes dışarı attı kendini. Çok korktuk" dedi.

Apartmanın 2. katında oturan ve en çok kendisinin etkilendiğini anlatan Hazar Demir ise "Tam yatacaktık. Saat 24'e geliyordu. Büyük bir gürültüyle birlikte bina sallanmaya başladı. Dışarı çıktık. Çok korktuk" ifadelerini kullandı.

Boşaltılan üç apartmanın çevresine güvenlik şeridi çeken zabıta, binaya kimsenin girmesine müsaade etmiyor. İnceleme sürüyor.

Cihan




Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs