En Sıcak Konular

Bush gidince ABD Irak'tan çekilecek

13 Temmuz 2008 17:35 tsi
Bush gidince ABD Irak'tan çekilecek Irak ile Irak arasında yapılması planlanan anlaşmanın Bush'un görev süresinden sonra imzalanacak olması, Bush'tan sonra Amerika'nın Irak'tan çekilebileceği yorumlarına neden oldu...

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesi, ABD ile Iraklı yetkililerin, Irak'taki Amerikan askerlerinin görev süresinin uzatılması konusundaki anlaşmaya, ABD Başkanı George W. Bush'un görev süresi dolduktan sonra varılmasına karar verdiklerini iddia etti.

Gazetenin adı açıklanmayan Amerikan subaylarına dayandırdığı haberine göre, yeni göreve gelecek olan Amerikan yönetimi, Amerikan ordusunun Irak'taki varlığıyla ilgili görüşmelerde söz sahibi olacak.

Görüşmelere katılanların, birliklerin görev süresinin uzatılması konusunda 31 Temmuz'a kadar resmi anlaşmaya varılmasını umdukları belirtilen haberde, anlaşmaya varılamamasının nedeni olarak, Iraklıların ABD'nin koşullarını reddetmeleri ve durumun karışıklığı gösterildi.

Irak ile ABD arasında varılması planlanan güvenlik anlaşmasıyla, BM Güvenlik Konseyi'nin Irak'taki ABD varlığı için belirlediği son tarih olan 31 Aralık 2008'den sonra da ABD birliklerinin Irak'ta kalabilmesinin yasal temellerinin atılması hedefleniyordu.

Washington Post'un haberinde, Irak ve Amerikalı yetkililerin, ABD ordusunun 31 Aralık 2008'den sonra da operasyon düzenlemesine izin veren "geçici bir belge" konusunu görüştükleri belirtildi.

Haberde, Iraklıların, ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi için takvim belirlenmesi yönünde talepte bulunduğu, Bush'un bu talebi defalarca reddettiği hatırlatıldı, bununla birlikte bir Amerikalı yetkilinin, "Tarih konusunda görüşmelerimiz var. Iraklılar yabancı birliklerin her zaman orada olmayacağını bilmek istiyor" sözlerine yer verildi.

Bush'un görev süresi Ocak 2009'da doluyor.



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs