En Sıcak Konular

PKK, Alman turistleri bırakmıyor

13 Temmuz 2008 17:40 tsi
Terör örgütü PKK, 9 Temmuz'da Ağrı Dağı'ndaki kampı basarak kaçırdığı 3 Alman için yeni bir açıklama yaptı. Terör örgütü, Alman dağcıları bırakmak için ilginç bir talepte bulundu.

Güneydoğu'da devam eden operasyonlar için, Almanya'nın Türkiye'ye ağırlığını koymasını isteyen örgüt, aksi halde dağcıları bırakmayacağını belirtti.

Kendisine yakın internet sitelerine açıklamalarda bulunan terör örgütü PKK, Alman dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek, "Turistlerin sağlıklarında herhangi bir sorun yoktur." denildi. Kürt sorununu demokratik barışçıl yollarla çözmek için attıkları adımlara Alman devletinin olumlu bir yaklaşım göstermediğinin vurgulandığı açıklamada, "Alman devletinin bu tür yanlış politikalarını daha fazla sıralamak mümkündür. Yıllardır halkımız, Alman devletinin bu haksız ve yanlış politikalarını terk etmesi için yoğun bir mücadele yürütmektedir. Halkımızın sürekli bir şekilde geliştirmiş olduğu yürüyüş, miting ve diğer tüm etkinlikler Almanya'nın bu yanlış politikadan vazgeçmesine yönelik birer çağrıydı. Bizler de hareket olarak sürekli bir şekilde Alman devletinin bu yanlış politikasının halkımızın tepkisini çektiğini belirttik." ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle denildi: "Ancak şu bir gerçektir ki, Alman devletinin Kürt halkına karşıtlık temelindeki politikası sürdüğü müddetçe, Kürt tarafından bu tür tepkilerin önünün alınması zordur. Turistler için herhangi bir fidye ve talepte bulunmamıştır, sadece Alman devletini yanlış politikalardan vazgeçmeye çağırmıştır. Turistlerin sağlıklı ve güvenlikli bir şekilde ailelerine ulaşmaları için bizim de girişimlerimiz olacaktır. Türk devletinin operasyonlarını durdurması gerekir. Eğer Alman devleti turistlerin ailelerine yardımcı olmak istiyorsa, Türk devletinin o bölgeye dönük operasyonlarını durdurması için ağırlığını koyması gerekir. Aksi durum, sorunun çözümüne katkı sunmayacağı gibi, turistlerin can güvenliğini de tehlikeye sokacaktır. Bunun bilinerek hareket edilmesi en doğrusu olacaktır."

Ajanslar



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs