mesaj var | " /> mesaj var | "/>

En Sıcak Konular

Tolon'dan mesaj var

13 Temmuz 2008 17:52 tsi
Tolon'dan mesaj var Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi'ne konulan Hurşit Tolon, ziyaretçileri aracılığıyla "dışarıya" mesaj gönderdi. "Sonuna kadar ulusalcıyım" diyen emekli paşanın mesajını nakleden "ziyaretçi" de ilginç...

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile birlikte Kocaeli'deki Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan ziyaretçi kanalıyla mesaj var. Onu cezaevinde ilk ziyaret eden kişi olan CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın aktarımlarına göre Hurşit Tolon, "Devletimi zora sokacak hiç bir eylemin içinde bulunmadım. Onun için son derece rahatım. Savunduğum fikirler belli. Ulus devlet, ulusalcı bir yapıyı sonuna kadar savunacağım" dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un İzmit'teki 15. Kolordu Komutanlığı döneminde tanıdığını, kendisinin de o dönemlerde büyükşehirin alt belediyelerinden Saraybahçe Belediye Başkanı olduğunu belirten Hikmet Erenkaya, kendisiyle dostluğunun uzun yıllara dayandığını hatırlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine Hurşit Tolon'u geçtiğimiz Perşembe günü saat 16.00'da Kandıra F Tipi Cezaevi'nde ziyaret ettiğini anlatan Erenkaya, onunla camlı bölme ardından telefonla görüştüklerini belirtti. Hikmet Erenkaya, bu ziyaret sırasında hem kendisinin hem Hurşit Tolon'un duygulandığını belirterek şunları söyledi:

"Hurşit Tolon paşayı orada görünce ben de etkilendim ve duygulandım. Bana, 'Zaten ben de seni bekliyordum' dedi. Birlikte, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasında mücadele veren insanlarız. Onu orada görünce önümüzde daha zor günlerin olabileceğini, daha sıkı mücadele verilmesi gerektiğini, bunlara hazır olmamız gerektiğini, asla bu düşünceden vazgeçmememiz gerektiğini düşündüm. Bunları kendisi de ifade etti."

Hurşit Tolon'un kendisine, "Ben ne dostlarımı, ne ailemi, ne devletimi zora sokacak hiç bir eylemin içinde bulunmadım. Onun için son derece rahatım. Savunduğum fikirler belli. Ulus devlet, ulusalcı bir yapıyı sonuna kadar savunacağım" dediğini de söyleyen Hikmet Erenkaya, "Zaten bizim biraraya gelmemizdeki nedenlerin başında, dostluktan önce bu gelir. Savunduğu düşünceleri de sonuna kadar savunacağını, hangi şartta olursa olsun devam edeceğini söyledi." dedi.

Hikmet Erenkaya, ziyaret sırasında Hurşit Tolon'un üzerinde sivil tişört bulunduğunu, son derece zinde ve moralli göründüğünü, ilerleyen günlerde Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Sinan Aygün'ü de ziyaret edeceğini söyledi.

milliyet



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs