Susurluk Raporunu inceleyin' | " /> Susurluk Raporunu inceleyin' | "/>

En Sıcak Konular

'Susurluk Raporunu inceleyin'

13 Temmuz 2008 19:17 tsi
'Susurluk Raporunu inceleyin' Dikkatler yarın açıklanacak olan Ergenekon İddianamesindeyken, Fikri Sağlar Susurluk ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonları raporlarının Ergenekon soruşturmasına yol gösterici olabileceğini söyledi. Sağlar'ın sözleri yabana atılır gibi değil.

Sağlar, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Susurluk ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonları'nın raporlarının Ergenekon soruşturması kapsamında değerlendirilmesini istedi. Meclis'te Susurluk Komisyonu üyeliği de yapan Sağlar, "Her iki raporda da derin devletle ilgili bilgiler ve izler var. O izler sürülebilirse Ergenekon'dan amaçlanan derin devleti çökertmekse ona ulaşabilir. Bu iki rapor incelenmeli. Bu raporlar yol gösterici olabilir" dedi. Ergenekon soruşturmasının ilk başlarda "derin devlet, kırmızı kitaplar ve gizli anayasalar"la mücadele için ortaya çıktığını düşündüğün söyleyen Sağlar, "Ergenekon davasının ilk başlarında böyle bir iddia ile ortaya çıkıldığını görmekten mutluluk duymuştum. Ancak geçen sürecin geldiği nokta aynı derecede bu dosyaya büyük umutlarla bağlanmış değilim" diye konuştu. İddianamenin açıklanmasının ardından pek çok şeyin netleşeceğini ifade eden Sağlar'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Aslında Susurluk Komisyonu'nun ortaya koymuş olduğu raporla, Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu'nun ortaya koymuş olduğu raporun savcılar tarafından incelenmesi Ergenekon'un dosyası diye adlandırılan ve toplumda ben de dahil olmak üzere büyük umutlarla baktığımız hedefin bulunmasında önemli katkı sağlar. Her iki raporda da derin devletle ilgili bilgiler, izler vardır. O izler sürülebilirse amaçlanan Ergenekon'dan derin devleti çökertmekse ona ulaşabilir. Bu iki rapor incelenmeli. Bu raporlar yol gösterici olabilir."

anka



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs