Kapatılmaya odaklanmış 4 isim | " /> Kapatılmaya odaklanmış 4 isim | "/>

En Sıcak Konular

Kapatılmaya odaklanmış 4 isim

13 Temmuz 2008 19:52 tsi
Kapatılmaya odaklanmış 4 isim AKP'nin kapatılma davası şüphesiz bütün kamuoyu tarafından heyecanla izleniyor, bekleniyor. Ama bir de bütün hesaplarını AKP'nin kapatılması ihtimali üzerine kurmuş siyasiler var. İşte Anayasa Mahkemesi kararını adeta nefeslerini tutmuş bekleyen 4 isim.

Akılları partide gözleri davada. Kapatma davasını bekleyen 4 isim...

AK Parti için verilecek karara göre rotasını belirleyecek olan siyasilerin en büyük hedefi merkez sağın oylarına talip olmak. CHP ve DSP de gelişmelere göre sağa açılım politikalarını gözden geçirecek. Kapatma davasında halen Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can’ın görüşü bekleniyor. Bir haftadır, aralıksız dava dosyasını inceleyen Doç. Can’ın, temmuz sonuna kadar raporunu hazırlaması ve görüşünü Yüksek Mahkeme’ye bildirmesi öngörülüyor. Mahkeme heyeti de gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra kararını açıklayacak. Sonucun en geç ağustos ayı ortasına kadar belli olacağı tahmin ediliyor. Mahkemeden çıkacak karar “hukuki” olacak ancak en fazla oy alan partiyi ilgilendirdiğinden “siyasi” yansımaları da Türkiye’yi etkileyecek. Muhtemel bir kapatma kararı ise siyaseti karıştıracak. Bu süreçte ön plana çıkacağı konuşulan isimler ise şöyle sıralanıyor:

Abdüllatif Şener: Yeni oluşum için en aktif çalışmayı eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yürütüyor. AKP’den dün istifa eden Şener, Balgat’ta bir büro kiraladı. Genel Merkez için yer bakılıyor. Parti programı ve tüzüğü için yol arkadaşlarıyla sık sık toplanan Şener’in, özellikle eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ın birikiminden yararlandığı kaydediliyor. AKP’den dışlanan birçok ismin de desteğini alan Şener, merkezde bir parti kuracak.

Tansu Çiller: Ankara’da hala eski Başbakan Tansu Çiller’in yolunu gözleyen çok sayıda isim var. Demokrat Parti içinden bir grubun, Süleyman Soylu’nun başta bulunmasına karşın “Başımıza geçin” çağrısı yaptığı Çiller’in, “Şimdi zamanı değil” sözleri, bir anlamda “AKP’yle ilgili kararı bekliyor” yorumlarına yol açmıştı. Soylu’nun adım adım Anadolu’yu gezmesine karşın, parti teşkilatı içinde asıl beklenti, Çiller’in dönüş hazırlığı yaptığı, Soylu’nun da altyapıyı hazırladığı yönünde.

Mesut Yılmaz: Eski Başbakan Mesut Yılmaz da oluşum peşinde. Rize Milletvekili Yılmaz’ın, muhtemel kapatma kararı durumunda ANAP kökenli AKP’lileri çevresinde toplamak istiyor.

Mustafa Sarıgül: CHP ile yolları ayrıldıktan sonra siyasetin rotasının netleşmesini bekleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, yeni dönem için ince hesap yapan isimlerden biri.

bugün



Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs