En Sıcak Konular

Erdoğan kabinede değişiklik yapacak mı?

31 Temmuz 2008 08:39 tsi
Erdoğan kabinede değişiklik yapacak mı? Mahkemenin verdiği kararın ardından AKP’de kabine revizyonu ve parti yönetiminde değişiklik beklentisi arttı. Kulislerde Başbakan Erdoğan’ın kısa süre içinde bazı değişikliklere gideceği dile getirilmeye başlandı.

Kabine ve yönetimde revizyon gündemde
Anayasa Mahkemesi’nin, AKP’nin kapatılmaması yönündeki kararının ardından iktidar partisinde kabine revizyonu ve parti yönetimi değişikliği beklentisi arttı. Kulislerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre içinde kabinede bazı değişikliklere gidebileceği dile getirilmeye başlandı.

AKP kulislerinde revizyon heyecanı başlarken, birçok AKP’li, kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelerde, kararın iyi değerlendirilmesi gerektiği üzerinde durdu.

5-6 bakan değişebilir
Birçok milletvekili de bir kabine revizyonunun ve parti yönetiminde değişikliğin gerekliliğini vurguladı. AKP kulislerinde 5-6 bakanın değiştirilebileceği konuşulurken, Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen hafta sonu yaptığı gizli görüşmede de bu konunun gündeme gelmiş olabileceği iddiaları kulislere yansıdı.

Bu çerçevede, Erdoğan’ın bazı bakanlar ile parti yönetiminden birkaç ismi “kabineye ve partiye taze kan” anlayışı çerçevesinde değiştirebileceği belirtiliyor.

‘Demokratikleşme paketi’
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın kararı açıklarken verdiği mesajlar da AKP’de tartışma konusu oldu. AKP yönetimi, Kılıç’ın, anayasa değişikliği yapılması vurgusu üzerinde duruyor.

Söz konusu anayasa değişikliğinin sadece parti kapatmaya veya Anayasa Mahkemesi’ne yönelik olmaması, daha geniş bir demokratikleşme paketi çerçevesinde gerçekleştirilmesi kulislerde vurgulanıyor.

Bir AKP yöneticisi de bu konuda “Geniş bir demokratikleşme paketi olmalı ve yanlış anlamalara sebebiyet vermemeli” yorumunu yapıyor.

Başbakan Erdoğan kararı dinlerken Remzi Gür yanındaydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını, Başbakanlık Resmi Konutu’nda yakın arkadaşı işadamı Remzi Gür ile birlikte öğrendi. Erdoğan, kararı dinlediği sırada yanında Gür ile birlikte, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay da yer aldı.

Kılıç’ın AKP’nin kapatılmayacağını açıklamasının ardından Başbakanlık Resmi Konutu’na gelen ilk isimler Bakan Zafer Çağlayan ile Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan oldu.

Daha sonra AKP Genel Merkezi’ne geçen Erdoğan, TBMM’nin bugün tatile sokulabileceğini belirterek, “3-4 yasa var. Yetişirse yarın (bugün) tatil olabilir” diye konuştu.

milliyet



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs