En Sıcak Konular

KEY listeleri SEKA’da kağıt olmuş!

31 Temmuz 2008 10:20 tsi
KEY hak sahiplerinin bilgilerindeki karışıklık bir skandalı ortaya çıkardı. KEY bilgileri, 2002'de SEKA'da imha edilmiş, bu nedenle de miktarlar tam saptanamamış!

YAKLAŞIK 8.5 milyon vatandaşın yararlandığı KEY ödemelerinde, inanılmaz bir skandal ortaya çıktı. Ecevit Hükümeti'nin işbaşında bulunduğu 2002 yılında, KEY hak sahiplerine ait arşivin, 'nasıl olsa ödenmez' denilerek, imha edilmesi için SEKA'ya gönderildiği belirlendi. 1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY payları ve hak sahiplerinin bilgileri, Türkiye Emlak Bankası'nın Yenişehir Şubesi'nde açılan hesapta toplanıyordu.

SEKA'YA GÖNDERİLDİ

2001 Şubat krizinin ardından Devlet eski Bakanı Kemal Derviş döneminde, Emlak Bankası'nın tasfiye edilmesi kararlaştırıldı. 2002'nin ilk yarısında, Emlak Bankası tasfiye edilerek şubeleri Ziraat Bankası ile birleştirildi. , KEY hak sahiplerine ilişkin bilgiler de Ziraat'e devredildi. O dönemde, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nü Niyazi Erdoğan yürütüyordu. Şube arşivlerinin saklanmasında sıkıntılar yaşanınca Erdoğan da, 10 yılın üzerindeki arşivlerin imhası için SEKA'ya gönderilmesi talimatını verdi. Bu işlem sırasında, Emlak Bankası'ndan Ziraat'e devredilen KEY kayıtları da 'ödenmez' diye SEKA'ya gönderildi.

İMHA EDİLDİĞİ İÇİN KARIŞTI

KEY hak sahiplerinin bilgilerine ilişkin karışıklığın temelinde de, KEY arşivinin SEKA'ya gönderilmesi yatıyor. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nda, hak sahiplerine ilişkin bilgi bulunmadığı için bilgiler sosyal güvenlik kurumlarından gelen bilgilere göre belirlendi. Bu bilgiler de sağlıklı olmadığı için alınacak tutarlar tam tespit edilemedi.

star



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,911 µs