En Sıcak Konular

50 takım elbise kazanan milletvekili

31 Temmuz 2008 13:43 tsi
AK Partililer kararı seviçle karşılarken buna en çok sevinen 'kapanmayacak' diye bahse AK Partili bir vekil oldu. Çünkü işin ucunda 50 takım elbise vardı.

Tüm ülke gibi Meclis'in de dün gözü kulağı Anayasa Mahkemesi'nden gelecek haberdeydi. Akşam saatlerinde açıklama yapılacağının ortaya çıkmasıyla milletvekilleri kulise geçerek televizyonların karşısına kuruldu.  Haşim Kılıç'ın açıklaması ile birlikte iktidar kulisi bir anda tribüne döndü.

Karara en çok sevinen isimlerden birisi de Ordu Milletvekili Enver Yılmaz oldu. "Kapatılmayacağız." diyen Yılmaz, bu konuda takım elbisesine iddiaya girmiş. Kararın ardından Enver Yılmaz'ın kazandığı takım elbise sayısı 50'yi bulmuş.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda yaşadığı zaferleri andıran bir tablo yaşandı. "AK Parti kapatılmamıştır." sözü ile birlikte ortalık bir anda bayram yerine döndü. Ayağa fırlayarak sevinç çığlıkları atan milletvekilleri kararı alkışlarla karşıladı. Birbirlerini "çak" işareti ile kutladılar, sevinçlerini sarılarak paylaştılar.

Aynı dakikalarda CHP ve MHP'lilerin oturduğu muhalefet kulisine derin bir sessizlik çöktü. Kimisi kararı duyar duymaz koltuktan kalktı. Kimisi de oturduğu yerde kaldı. Karardan hoşnut olmayan çok sayıda yüz ifadesi dikkat çekti. Hislerini en cesur şekilde açıklayan isim CHP'li Canan Arıtman oldu. Arıtman, kararı 'Mahkeme'nin siyasallaşması' olarak görürken, kapatma yönünde oy kullanan kadın üyelere, "helal olsun" diyerek övdüler dizdi. Bu sevinç tablosundan önce kaygılı ve heyecanlı bekleyiş hakimdi. Milletvekilleri bedenen Meclis'te olsa da akıllarının başka yerde olduğu çok belliydi. Herkes birbirine aynı şeyi sordu gün boyunca: "Kapatılacak mı, kapatılmayacak mı?" Papatya falı açar gibi tahminler yapıldı. Partinin kapatılmayacağını söyleyenler kadar, mutlaka kapatılacağını seslendirenler de az değildi. Öğleden sonra kulisler yoğunlaştı. "Kapatılmıyor" tahminleri ağır basmaya başladı. Kimileri, saat 14.30 itabari ile kapatma olmayacağı haberini aldıklarını dillendirmeye başladı. Bu sefer merak Hazine yaptırımı ile birlikte yeni bir içtihat oluşturulup bazı isimlere siyaset yasağı gelip gelmeyeceğine odaklaştı. Karar öncesi Meclis'e gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de renk vermedi. Kulisteki TV'lerin karşısına kurulan milletvekilleri heyecanla Haşim Kılıç'ın açıklamasını bekledi. AK Parti'de çok sayıda isim "Başımızı giyotine mi uzatacağız?" diyerek mutlaka anayasal ve yasal değişiklik istemiş; ancak Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ikna edememişti. Başından beri partisinin kapatılmayacağını savunan Erdoğan, bu kararla gücünü ve siyasî öngörüsünü bir kez daha ispatladı. Kararın ardından konuşan milletvekilleri genel başkanlarına olan güvenlerini bir kez daha dile getirdiler. Gelinen noktadan AK Parti'nin de ders alacağı görüşü hakimdi.

Zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs