En Sıcak Konular

'İftira attılar, günah keçisi oldum'

31 Temmuz 2008 15:44 tsi
Eğitim-İş sendikası ve bazı medya organlarının iftirasıyla, 2007 yılındaki 23 Nisan’da, Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki 200 öğrenciye, parasız olarak “Dinin Direği Namaz” isimli kitabı dağıttığı gerekçesiyle

“Dinin Direği Namaz” kitabını suç unsuru gibi gösteren Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), ve kartel medyasının iftiraları nedeniyle görev yeri değiştirilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Yıldız, hakkındaki iddiaların tamamen iftira ve gerçek dışı olduğunu belirterek Bölge İdare Mahkemesi’ni “eski göreve iade” başvurusunda bulundu.

Mahkemede beraat etti

Başvuru dilekçesinde, olayla ilgili tüm detayları aktaran Yıldız, 23 Nisan 2007 tarihinde izinli ve yurt dışında olmasına rağmen “Dinin Direği Namaz” kitapçığını dağıttırma iftirası ile hakkında soruşturma açıldığını, Denizli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak beraat ettiğini kaydetti.

“Dinin direği namaz” kitabı kimleri rahatsız etti?

Dilekçesinde, Eğitim-İş ve kartel medyasını rahatsız eden “Dinin direği namaz” isimli kitabı öğrencilerine tavsiye ettiğini de kaydeden Yıldız, derslerde tavsiye edilecek kitapların branş öğretmenine bırakıldığını, kendisinin de Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak müfredat konularını resimlerle anlatıldığı için, öğrencilerin görsel olarak öğrenmelerini kolaylaştırmak amacı ile “Dinin Direği Namaz” kitapçığını tavsiye edip, dağıttırdığını ifade etti.

Kitap müfredata uygun

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Ve Terbiye Kurulunun direktifleri doğrultusunda kitap tavsiyesinde bulunduğunu da hatırlatan Yıldız, “Dinin Direği Namaz’’ adlı kitap hakkında yasaklama ve toplatılma kararı olmadığını ve kitabın incelenmesinde: Dinin temel esaslarına aykırı ve çocukları yanlış yönlendirebilecek zararlı bilgilerin bulunmadığının da teyit edildiğini belirtti.

İftiralar atılırken izinliydim

Eğitim-İş temsilciliği ve bazı basın kuruluşlarının, kendisi ile ilgili iddialarına da dilekçesinde yer veren Yıldız, “Bu iddialar yalan ve iftiradır. Çünkü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 5 gün izinliyim” dedi. Yıldız, dilekçesi ile birlikte izinli olduğu döneme ait resmi belgeleri de mahkemeye gönderdi.

Namussuzlar iftira attı günah keçisi oldum

Yıldız, dilekçesinde ayrıca hakkında yalan ve iftira atan Eğitim-İş şubesine ve kartel basınına da ateş püskürdü. İşte o ifadeler: “Bu iş üzerinde koparılan tüm fırtınalar; ideolojik, siyasi ve taraflıdır. Denizli Eğitim-İş temsilciliği, bazı yerel ve ulusal basın bu yalanı uydurmakla, şahsımı; Milli Bayramlara, Millete ve Devlete düşman gibi lanse etmeye çalıştığını yüce takdirlerinize sunuyorum. (…) Namussuzlar ideolojik ve siyasi yalan bir haber yapacaklar. Bu haberle ulusal basına çıkacağım. Ulusal basına çıktığım içinde “Günah keçisi” olarak lense edildiğimi takdirlerinize bırakıyorum. Nasrettin Hoca’nın ifadesiyle hırsızın=iftiracıların hiç mi günahı yok? Günah Keçisi benim.”

Görevine iadesini istedi

33 yıllık öğretmenlik yaşamına çok sayıda başarıyı ve ödülü sığdırdığını, yaptığı bütün faaliyetlerin müfredata uygun olduğunu belgeleriyle mahkemeye sunan Yıldız, cezalandırılmasını gerektirecek bir fiil bulunmadığı için eski görevine iade edilmesini talep etti.
 
habervaktim.com



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,862 µs