En Sıcak Konular

İddianamedeki 15 yıllık sır

31 Temmuz 2008 18:40 tsi
Ergenekon iddianamesinde satır aralarında kalan bir bilgi, gözleri 15 yıl önceki bir sırra çevirdi.

1993 yılında Suriye’nin başkenti Şam’da 10 katlı bir apartmanın asansöründe PKK terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan’la karşılaşan Türk subayının kim olduğu bugüne kadar hiç ortaya çıkmadı.

TÜRK ASKERİ ATAŞE APO’NUN ALT KAT KOMŞUSU

İşte bu ilginç tesadüf Ergenekon iddianamesinde de yer aldı. Meğer Öcalan’ın zaman zaman kullandığı dairenin alt katındaki komşusu Türk askeri ataşeymiş ve bir gün asansörde karşılaşmışlar. Ergenekon soruşturmasında talimatla gizli tanık olarak bilgisine başvurulan Galip isimli şahsın anlattıkları arasında bu karşılaşma şöyle yer aldı: “1993 yılında Abdullah Öcalan’ın Suriye Şam şehri Kızılay hastanesi yakınlarında (Hilalahmer) denilen bölgede Hasan Bindal tarafından kiralanmış olan bir apartmanını onuncu katında zaman zaman kaldığını, yanındakilerle birlikte, daireye çıkmak için asansöre bindiğinde asansörde bir kişinin daha olduğunu, bu şahsın dokuzuncu katta indiğini, Abdullah Öcalan'ın onuncu kata çıktığında asansörden inmeyerek tekrar aşağıya indiğini, yanındakilere dokuzuncu katta inen şahsın o katta oturan Türkiye Askeri Ataşesi olduğunu söylediğini, oradan ayrılarak o bölgede bulunan örgüt mensubu gençlerin kaldığı eve gittiğini…”

Türk gizli servisinin 90’lı yıllarda Abdullah Öcalan’a karşı Suriye’de birtakım başarısız sonuçları olan operasyonlar yapıldığı ortaya çıkmıştı. Ancak Abdullah Öcalan’la aynı asansörde karşılaşan Türk subayının hedefle yan yana gelmesi Ergenekon iddianamesinde bile yer aldı.
KİM BU GENERAL?

Kendisi 2005 yılında tümgeneral rütbesiyle emekli oldu. Halen Türk Silahlı Kuvvetleri ile ile güçlü bağları olan bir sivil toplum kuruluşunda yönetici. KKTC’deki birliklerden birinde komutanlık da yaptı. Güneydoğu’da da terörle mücadelede yer aldı.

APO DA AÇIKLAMIŞTI

İşin ilginç yanı Ergenekon iddianamesinde yer alan bu ilginç tesadüf, Abdullah Öcalan yakalandığında verdi ifadelerde de geçti. 21 Şubat 1999 tarihli sorgu ifadesinde Öcalan’a “Şam’da Türk askeri ataşe ile karşılaştınız mı?” diye soruldu. Öcalan da buna yanıt verdi. Ancak iddianamede olmayan bir farkla, ataşenin yanında küçük kızı da vardı. İşte 1999 yılında Apo’nun ifadesinde yer alan ilginç tesadüf:

“Şam'da kaldığım binada Türk ataşesi ile bir gün tarihini hatırlamıyorum asansörün içerisinde karşılaştık. Yanında küçük kızı vardı. Benim yanımda korumam vardı. Aslında diyalog kurmak istiyordum. Ancak El muhaberattan çekindiğim için konuşamadım.”

TUTKUN AKBAŞ/HABERTÜRK



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,309 µs