En Sıcak Konular

MHP-Doğan: Olağan-mecburi istikamet!

1 Ağustos 2008 14:36 tsi
MHP-Doğan: Olağan-mecburi istikamet! Hürriyet, yani Doğan Grubu ile MHP arasında son iki haftadır ilginç bir yakınlaşma yaşanıyor. Son gerçekleşen Özkök-Erdoğan görüşmesinin gerginliği onarıp onarmadığı konusunda tartışmalar sürerken, AKP’nin kapatılmamasının alternatif darlığı içindek

Daha düne kadar diyebileceğimiz kadar yakın bir zaman dilimi içinde, özellikle Hürriyet başta olmak üzere Doğan Grubu basın organlarının MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye olan ilgileri belli bir ölçü içermekteydi.

O ölçü, TBMM’de grubu bulunan partilerin sıralaması ve özel durumlarla sınırlı varsayılabilir. Ancak, özellikle iki hafta içinde Hürriyet ile MHP arasında ılıman hatta sıcak rüzgarların estiğini söylemek mümkün.

Özellikle son üç haber/köşe yazısı bunun hoş örneklerini işaret ediyor. 24 Temmuz günü (Aydın Doğan Vakfı ile Gümüşhane Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Sema Doğan Kültür Parkı’nın açılışı vardı. Açılışın önemli konuğu MHP lideri Devlet Bahçeli’ydi. Doğan Grubu’nun ağır topları (Aydın Doğan ve eşi dahil) ile birlikte Kelkit’de bulundular.

Bu birlikteliğin haberi hacimli sütunlarla gazetede yerini aldı. İkinci haber daha incelikliydi. Hemen aynı günlerde Dolmabahçe’de Başbakan Erdoğan’la biraraya gelen Ertuğrul Özkök, gerçekleştirdiği röportajın içine Kelkit’i yerleştirdi.

“Aslında oraya gidecektim ama bu görüşme olunca erteledim” mealinde yazdı. Niyahet bugün yine Ertuğrul Özkök, kendi köşesinde hem Kelkit’e hem de övgülerle beraber Bahçeli’ye zarif iltifatlar gönderdi.

Bu iltifatlar Kelkit katılımı ile bağlantılı ama farkı bir konudaydı. Aktaralım; “(Bahçeli) Oraya giderken Aydın Bey’e şu mesajı verdi: ‘Açılışı belediye yapacak. Dolayısıyla orada siyasi slogan da atılabilir. Aydın Bey bunu kendisi açısından sakıncalı görür ve gelmek istemezse, bunu anlayışla karşılarım.’

Aydın Bey, ‘Hiçbir sakınca görmüyorum. Belediyenin hizmetidir’ deyip o açılışa katıldı.” Anlaşyılıyor ki karşılıklı olarak zerafet gösterilmiş. Yine de aynı yazıda daha ilginç bir bölüm daha var.

“Devlet Bey, genel başkan seçildiği günden beri kendine özgü bir siyasi kültür oluşturdu. Şimdi gazetelerde, iş dünyasına açılım yapmaya hazırlandığı haberlerini okuyorum. Umarım TÜSİAD; TOBB gibi kurumlar Bahçeli’yi dinleyecek fırsatları yaratırlar.”

Bu temenniler gerçekten önemli ve Doğan matbuatı ile MHP arasında daha yüksek birk çatının inşası olarak alınabilir.

Neden yakınlaşıyorlar?

AKP’ye yönelik kapatma davasının “kapatılmama” ile sonuçlanacağına ilişkin bir öngörünün Doğan Grubu tarafından yaklaşık 10 günlük bir süreçten yapıldığı kestirilebilir.

Çünkü sadece Hürriyet de değil Kanal D ana haberlerinde ve bazı köşe yazarlarının metinlerinde de bu hava hissediliyordu. Anımsanacağı gibi, Özkök’ün Dolmabahçe’ye girdiği andan itibaren de hükümet ile Doğan grubu arasında yaraların tedavisine ilişkin bir görüşme olduğuna ilişkin seri yorum ve haberler yayınlandı.

Doğru ya da değil bilmiyoruz ve öyleyse de “ne sonuç” çıktı henüz anlaşılmış değil. Ancak her iki olayın, Türkiye’de yaşanan AKP dışı herhangi ve potansiyal vaadeden siyasi bir yapının bulunamayışla ilgisi varsayılabilir.

Belki de bu nedenle eldekileri değerlendirmek yolu tercih edilmiştir.



Bu haber 2,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs