En Sıcak Konular

İşte Türk Tarih Kurumu'nun yeni başkanı

1 Ağustos 2008 12:22 tsi
İşte Türk Tarih Kurumu'nun yeni başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun görevden alınmasıyla boşalan Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Birinci getirildi. Prof. Dr. Ali Birinci'nin özgeçmişi şöyle:

"Prof. Dr. Ali Birinci, 1947'de Sakarya Balıklı Şeyh köyünde doğdu. 1960'da Cumhuriyet İlkokulu'nu, 1963'te Hendek Orta Okulu'nu, 1966'da Ankara Polis Koleji'ni bitirdi. Polis Enstitüsü 1. sınıfından ayrılarak, 1973'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu.

Birinci, 1973-1976 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, 1976-1988 yılları arasında ise Cumhuriyet Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde çalıştı. 30 Haziran 1988'de Polis Akademisi'nde göreve başlayan Birinci, burada Türk Siyasi Tarihi ve İnkılâp Tarihi dersleri veriyordu.

1993' de doçent, 2000' de Yakınçağ Tarihi profesörü olan Birinci; 3 Ekim 1989-25 Eylül 1990 arasında Fransa'da Paris'te meslekî çalışmalarda bulundu.25 Eylül 2002-28 Temmuz 2004 devresinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde ders verdi. Birinci; Tarih ve Toplum, Dergâh, Yeni Türkiye, Polemik, Türk Yurdu ve Kebikeç ile Müteferrika dergilerinde yakın devrin siyasî hayatı, tarihî şahsiyetleri ve yazarları hakkında da yazılar kaleme aldı. Bu yazılarının 1999 senesi sonuna kadar neşredilmiş olanları Dergâh yayınları tarafından üç cilt hâlinde bastırıldı. Bu arada başka yazarların eserlerinden yirmi kadarını baskıya hazırladı."

Birinci'nin basılmış bazı kitapları şöyle: Hürriyet ve İtilaf Fırkası, Matbuat Âleminde Birkaç Adım, Müverrih-i Mâderzâdın Fülânnâmesi, Tarihin Gölgesinde, Tarih Yolunda, Tarih Uğrunda, Tarihin Alacakaranlığında. 
 
cihan



Bu haber 3,957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs