En Sıcak Konular

Güngören katliamında bombayı koyanın kimliği belirlendi

1 Ağustos 2008 14:27 tsi
Beşi çocuk 17 kişinin yaşamını yitirdiği Güngören’deki bombalı saldırının faillerinin yakalanması için operasyonlara hız verildi. Dün dokuz kişi gözaltına alınırken, saldırganların iki kişi olduğu ve birinin kimliğinin tespit edildiği öne sürüldü

Güngören’deki patlamanın faillerinin iki kişi olduğu ve birinin kimliğinin belirlendiği öne sürüldü. Kimliği belirlenen bombacının yakalanması için İstanbul’daki bazı adreslere baskın yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahsın, terör suçundan sabıkalı olduğu belirlenirken, bombayı koyduğu öne sürülen şüphelinin de her an yakalanabileceği öğrenildi.
Saldırının ardından Menderes Çıkmazı’nda bulunan MOBESE kameraları ve iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, görgü tanıklarının da ifadesi doğrultusunda 2 kişinin eşgalini belirledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, eşkal üzerinden yaptığı kimlik tarama yöntemiyle iki bombacıdan birinin kimliğini tespit etti. Terör suçundan sabıkası olduğu iddia edilen şahsı yakalamak için İstanbul’da bazı adreslere baskın yapan polis ekipleri 9 kişiyi gözaltına aldı. Baskınlarda yakalanamayan kişinin ise İstanbul dışına çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor. Kimliği saklı tutulan kişinin yakalanmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.
Gözaltına alınan dokuz kişinin, yardım ve yataklıkla suçlandıkları ve bombayı koyan şahısla irtibatlı oldukları iddia edildi. Vatan caddesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan zanlılardan bazılarının da terör suçundan sabıklarının olduğu öne sürüldü.

“ALÇAKLARI TANIYORUZ” • Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde her hafta yapılan İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’na giriş sırasında soruları cevaplayan Vali Muammer Güler, “Biz bu alçakları geçmişteki eylemlerinden de tanıyoruz” dedi. Saldırının hiçbir terör örgütü tarafından üstlenilmediğine işaret ederek “Öyle bir elîm olay ki; bunun üstlenilmesi bile bir cesaret ve utanç meselesidir” diyen Vali Güler toplantı çıkışında da açıklamalarda bulunarak, toplantıda Güngören’deki saldırının konuşulduğunu ancak bir açıklama yapamayacağını söyledi.
Gazetecilerin olayla ilgili olarak dokuz kişinin gözaltına alınmasına ilişkin soruları üzerine Vali Güler, sayıların bir öneminin olmadığını belirterek “İşin gereği neyse o yapılıyor. Onun için şu anda yapacağımız bir şey yok. Size sayının bir faydası var mı” diye soruları soruyla cevapladı. Güler, bir gazetecinin kimliği belirlenen bombacının İstanbul dışına kaçmasına ve örgüte ilişkin iddialarla ilgili sorusu üzerine de, ‘’Böyle bir yorum yok. Böyle bir çalışma yok. Elbette ki bir örgüt işi olduğunu söyleyebilirim ama bizim size şu aşamada söyleyeceğimiz hiçbir şey yok’’ yanıtını verdi.

“FARKLILIKLARI DÜŞÜNMEDEN DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ” • Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, önceki gün 17 kişinin hayatını kaybettiği Güngören’deki Menderes Caddesi’nde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara taziyelerini bildirdi. Gül’e, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah eşlik etti.
“Bu insanlık dışı olayı yapanlar, kesinlikle ortaya çıkarılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuşan Gül, herkesin hiçbir farklılığı düşünmeden çok daha büyük dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi. Gül, terör kurbanlarının fotoğraflarının bulunduğu çelengi de göstererek “Masum insanları ve çocukları katlettiklerinden dolayı saldırıyı sahiplenemiyorlar, utançlarından saklıyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

ZARARLAR KARŞILANACAK • Cumhurbaşkanı Gül, esnaf ziyareti sırasında da vatandaşların zararlarının en kısa zamanda karşılanacağını ve yaralarının en kısa zamanda sarılacağını söyledi. Gül’ün ziyareti sırasında Menderes Caddesi’nde yoğun güvenlik önlemi alındığı, binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. Bu arada, Gül’ün incelemeleri sırasında fotoğrafını çekmeye çalışan ve üzerinde kimliği de bulunmadığı bildirilen bir kişi gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Güngören’deki olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Gül, saldırıda yaralananlardan beşini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

taraf



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,611 µs