En Sıcak Konular

Hükümettten facia ile ilgili açıklama

1 Ağustos 2008 14:50 tsi
İçişleri Bakanı Atalay, Balcılar'da son bilançoyu verdi. 16 ölü, 27 yaralı olduğunu belirten Atalay, göçük altında 4, 5, 6 civarında çocuğun olabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri helikopterle Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesine geldi.

Yetkililer tarafından karşılanan bakanlara, yurt binasının çökmesi olayı ile ilgili son durum hakkında bilgi verildi.

Enkaz alanında incelemede bulunan ve arama-kurtarma çalışmalarını izleyen bakanlar, Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül ile de görüştü.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yine çok üzücü bir olay yaşadıklarını, sabahın erken saatlerinde binanın çökmesi sonucu çocukların hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Atalay, ''Bu durum kolay dayanılacak bir şey değil. Milletimize de başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımız tedavi altında. Biz sabah Başbakan'ımızı erken saatte bilgilendirdik. Zaten ekipler olay yerine çok erken gelmiş. Jandarma, Genelkurmay Başkanlığına bağlı özel ekipler, sağlık bakanlığı ekipleri, sivil savunma ekipleri burada'' dedi.

''Yaralı olarak kurtulanlar şansımızdır'' diyen Atalay, şunları kaydetti:

''Üzüntülerimiz çok büyük. Fakat yerel birimler, yöneticiler herkes seferber oldu. Şimdi yapacak iki işimiz var. Birincisi yaralılar üzerinde titizlikle durmak. Şimdi Konya'ya gidip yaralılarımızı ziyaret edip, daha iyi tedavi olmaları için çalışacağız. İkincisi de aileleri teselli etmek. Şu ana kadar bize verilen bilgilere göre 16 ölü 27 yaralı var. Göçük altında 4, 5, 6 civarında çocuk olduğunu sanıyoruz. Kesin rakamlar belli değil.''

Bir gazetecinin binanın ruhsatının erkek yurdu olarak alındığı, ancak kız yurdu olarak kullanıldığı yönünde bir iddia olduğunu hatırlatması üzerine Atalay, ''Şimdi hayatlarla ilgileniyoruz'' dedi.

AA

 



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs