En Sıcak Konular

S. Bükreş'in almadığı kupa yok!

1 Ağustos 2008 15:12 tsi
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda eşleştiği Romanya ekibi Steaua Bükreş, ülkenin en başarılı futbol takımı. Avrupa'da iki kupası var...

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda eşleştiği Romanya ekibi Steaua Bükreş, ülkenin en başarılı futbol takımı.
 
İki yıl aradan sonra tekrar gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi’ne geri dönmek isteyen temsilcimiz Galatasaray’ın önündeki tek engel Romanya’nın kupa beyi Steaua Bükreş…

7 Haziran 1947’de kurulan Kırmızı Mavili kulübün mazisi başarılarla dolu. 23 kez ulusal ligde, 20 kez Romanya Kupası’nda, 5 kez de Romanya Süper Kupası’nda şampiyon olan Bükreş ekibinde, Galatasaray’da efsaneleşen Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu gibi dünyaca ünlü yıldızlarda bir dönem forma giydi.

Avrupa’da en parlak dönemini 80’li yıllarda yaşayan Steaua, 85 -86 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı, yine 1986’da UEFA Süper Kupa’yı kazandı.

Galatasaray Bükreş ekibi ile ilk kez eşleşmiyor. Galatasaray’ı daha önce 1989’da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde eşleştiği Steaua Bükreş’le oynadığı maçlarda, ilk maçı deplasmanda 4-0 kaybetmiş, rövanşta 1-1 berabere kalarak kupaya veda etmiştik.

Galataaray’ın eski oyuncusu Ovidiu Petre’nin de formasını giydiği Steaua’nun teknik direktörlüğünü ise Rumen futbolunun unutulmaz futbolcularından olan Marius Lacatuş  yapıyor. Bükreş ekibini geçtiğimiz yıl bir dönem Türk futbolunun ve Galatasaray camiasının çok yakından tanıdığı Geroge Hagi yaptı.

İKİ HAFTA ÖNCE BEŞİKTAŞ'I YENDİ
Bükreş ekibi, Şampiyon Kulüpler Kupası (ve Şampiyonlar Ligi’nde) bugüne dek 107 maça çıktı, 41 galibiyet, 28 beraberlik ve 38 mağlubiyet aldı. 159 gol attı, 148 gol yedi. Geçen sezon Romanya Ligi’ni CFR Cluj’un 1 puan gerisinde 2. olarak tamamlayan Steaua, 34 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. 51 gol atarken sadece 19 gol yedi. Steaua Bükreş, bu hafta başlayan Romanya Ligi’nde ilk maçını deplasmanda Vaslui’ye karşı 1-0 kaybetti.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da yapan Steaua Bükreş aynı ülkede kapm yapan temsilcimiz Beşiktaş ile 18 Temmuz'da yaptığı hazırlık maçını defans oyuncusu Radoi'nin attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Maçlarını Bükreş'te bulunan 28 bin 123 kişilik Ghencea Stadı'nda oynayan Steaua Bükreş’in 2008 – 2009 Takım Kadrosu şöyle:

Kale:
1. R. Zapata
12. C. Cernea
82. C. Vatca

Defans:
3. D. Goian
4. P. Golanski
5. I. Rada
6. M. Radoi
13. I. Emeghara
15. M. Nesu
17. E. Baciu
18. P. Marin
24. S. Ghionea

Orta Saha:
7. I. Szekely
8. O. Petre
10. D. Moreno Galindo
16. B. Nicolita
20. F. Lovin
21. R. Ochirosii
23. M. Plesan
30. T. Figueiras Gomes
33. R. Neagoe

Forvet:
9. V. Badea
11. A. Bernhardt
25. A. Neaga
28. B. Stancu
35. P. Kapetanos
84. R. Surdu

(Haber 7)



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs