Araplar ölmeli | " /> Araplar ölmeli | "/>

En Sıcak Konular

İsrail askerleri: Araplar ölmeli

1 Ağustos 2008 16:09 tsi
İsrail askerleri: Araplar ölmeli İsrail'de "Bütün Araplar ölmeli" diyen İsrailli askerler bir plajda Dürzi kadın ve gençlere saldırdı.

İsrail askerleri bir plajda "Arap bunlar" diye Dürzi gençlere saldırdı. Saldırıya uğrayan Dürziler'den biri İsrail Sınır Polis memuru.

İsrail medyasının bildirdiğine göre, İsrail donanması komando birliği tarafından kullanılan bir tesisin güvenliğinden sorumlu 2 İsrailli asker, ırkçı saldırıda bulunmaktan dün suçlandı. İki asker, iki hafta önce Atlit plajında İsrailli Dürzi gençlere saldırmakla suçlandı.

Suçlamaya göre, İsrailli askerler saldırı sırasında Dürzilere "Bunlar Arap. Ölmeliler" dediler. Aynı askeri birlikten başka iki asker de saldırıda yer aldı. Olay 19 Temmuz'da meydana geldi. Askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianamede iki asker üs yakınlarındaki sahil şeridinde Arap ziyaretçileri aramak niyetiyle sarhoş olarak üslerinden ayrıldı. O sırada biri Sahil Güvenlik memuru bir kaç Dürzi kökenli İsrailli plajda bulunuyordu. Askerler sivillerden birine yaklaştı, kendisi ve arkadaşlarının Arap olup olmadıklarını sordu. Hayır cevabını aldığında, askerler birden "Burada Araplar var." diye bağırmaya başladılar. Sonra üsse doğru kaçmak isteyen sahil güvenlik memuruna saldırdılar. Bu sırada üsteki diğer iki asker dışarı çıktı ve sahil güvenlik memurunu sopalarla dövmeye başladılar. M16 tüfeklerinin kabzaları ile vurdular. Olaydan sonra, saldırganlar, "Bütün Araplar öldürülmeli" diye bağırdılar.

Sonuçta iyice dövülen sahil güvenlik görevlisi hastanede tedavi gördü ve bir hafta iş göremez raporu aldı. Suçlama Hayfa askeri mahkemesine yapıldı. İddianamede silahların illegal kullanımı da yer alıyor.

Saldırganlardan biri "Araplar Araplar" diyerek o sırada kızı ile birlikte plajda bulunan Dürzi kadınlardan birine taşlar atmakla suçlanıyor.

Askeri savcılık haklarındaki bütün adli işlemlerin bitmesine kadar dört sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Dünya Bülteni



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,439 µs