En Sıcak Konular

Ergenekon'dan Duyar'a ŞOK uyarı

1 Ağustos 2008 16:13 tsi
Mahkeme tarafından kabul edilen ergenekon iddianamesinde Sabancı Center'daki cinayetlerin perde arkasıyla ilgili önemli bilgiler var.

Cinayetlerin Ergenekon Terör Örgütü tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yaptırıldığı ve tetikçi Mustafa Duyar'ın cezaevinde öldürülmesinin arkasında da, Veli Küçük'ün olduğu belirtiliyor.

Tetikçi Mustafa Duyar'ın öldürülmeden önce konuşmaması için tehdit edildiği de ayrıntılarıyla yer alıyor.

Sabancı Center'ın 25. katında 9 Ocak 1996 günü Özdemir Sabancı,Haluk Görgün ve Sekreter Nilgün Hasefe, DHKP/C üyesi Mustafa Duyar, İsmail Akkol ve Fehriye Erdal tarafından öldürüldü. İstanbul'da güpegündüz ve en iyi korunan binalardan birinde işlenen bu korkunç cinayet gündeme bomba gibi düştü.

Olaydan sonra uzun süre aranan üç katilden Mustafa Duyar, 1 yıl sonra Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne teslim oldu. Cinayetleri büyük soğukkanlılıkla anlatan Duyar, asıl hedefin Sakıp Sabancı olduğunu anlattı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Duyar, dava sürerken, 1999 yılında Afyon Cezaevi'nde Karagümrük Çetesi'nin adamları tarafından öldürüldü. Cinayete yardım eden Fehriye Erdal Belçika'da yakalandı ancak iadesi yılan hikayesine dönünce tekrar kayıplara karıştı.

Cinayet üzerindeki sis perdesi Ergenekon İddianamesiyle aralandı ve insanın kanını donduran gerçekler belgeleriyle mahkemeye sunuldu.

İddianamede Aydınlık Dergisinde yapılan aramada ele geçirilen mavi renkli bir ajanda da savcılık önemli bir bilgiye ulaştı. Cinayetten
1 hafta önceki tarihe yani 01.01.1996 yılı sayfasına cinayetleri işleyen 3 kişinin isimlerinin not alındığı görüldü.

3 TETİKÇİNİN İSİMLERİ YER ALIYORDU

SABANCI SUİKASTI EYLEMİNDEN SEKİZ GÜN ÖNCEKİ BİR TARİHE, EYLEME KATILDIKLARI TESPİT EDİLECEK ŞAHISLARIN İSİMLERİNİN YAZILMIŞ OLMASI, ÖRGÜTSEL BAĞLANTI DIŞINDA HİÇBİR ŞEKİLDE İZAH EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

İddianamede tetikçi Mustafa Duyar'ın Afyon cezaevinde öldürülmesinin de detayları yazıyor ve yine ilginç olaylar ve bağlantılar sıralanıyor. Duyar'ın öldürülmesiyle ilgili olarak ifade veren YÜKSEL isimli gizli tanık Duyar'ın konuşacağının duyulması üzerine tehditler aldığını anlatıyor

Gizli tanık YÜKSEL anlatıyor


"CEZAEVİNDE BULUNDUĞU DÖNEMDE BİR KERESİNDE HASTANE ŞEVKİ SONRASI ODASINA GELDİĞİNDE YATAĞININ ÜZERİNDE "SANA SENDEN OLUR HER NE OLURSA, BAŞIN RAHAT OLUR DİLİN DURURSA" DİYE NOT BIRAKILMIŞ. YALNIZ KALDIĞI VE ODASINA KİMSENİN GİRMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI BİR ORTAMDA YATAĞINA BÖYLE BİR NOT KONULUNCA ÖLDÜRÜLECEĞİ FİKRİNE VARDI. VE BU NOT KONULDUKTAN ÇOK KISA SÜRE SONRA MUSTAFA DUYAR ÖLDÜRÜLDÜ.

Duyar'ın Kırıkkale Cezaevinde bulunduğu sırada Adil YANIK isimli bir kişinin Mustafa DUYAR'ın öldürülmesi için üç yüzbin dolar gibi bir paranın döndüğünü, hapishane idaresine bildiriyor. Ve Nuriş'lerin adamlarının Mustafa DUYAR'ı adım adım takip ettiklerini anlatıyor. Duyar, Muğla Cezaevine naklini isterken Cezaevi birinci müdürünin telkiniyle, Duyar, Nurişlerin kaldığı Afyon Cezaevine sevkediliyor. Hemen arkasında Nurişlerin 2 adamı da Afyon Cezaevine naklediliyor.


CEZAEVİNDEKİ HER ADIMI İZLENDİ

Duyar'ın afyona gönderilmesiyle birlikte Afyon Cezaevinde isyan çıktı ve cinayetle ilgili önemli bilgiler vereceği belirtilen Duyar burada öldürüldü.

Afyondaki isyanın ardından Uşak cezaevinde de isyan çıkaran Nuriş kardeşler burada Duyar'ın öldürülmesiyle ilgili olarak önemli ipuçları verdi. Mahekemeye sunulan deliller arasındaki bir CD'de ye alan görüntülerde Nuri ve Vedat Ergin kardeşler, Duyar'ı neden öldürdüklerini ve kimin öldürttüğünü açık olarak söylüyorlar.


NURİ ERGİN'İN KİREMİT RENKLİ BİR BİNANIN PENCERESİNDEN ÇIKARAK SAĞ ELİNİ YUKARI DOĞRU KALDIRIP İŞARET PARMAĞINI SALLAYARAK "BU DEVLET BANA MUSTAFA DUYAR'I ÖLDÜRTTÜ, BEN ÖLDÜRTTÜM, ŞİMDİ CANLI SÖYLÜYORUM" DEDİĞİ, VEDAT ERGİN'İN "BİZ BU DEVLET İÇİN MERMİ SIKTIK! HEM DE SİZİN İÇİN, HEM DE ASKER İÇİN!" DEDİĞİ "BAK BAK" DİYE BİRİNE SESLENDİKTEN SONRA "VELİ ABİ'Yİ ARA, VELİ KÜÇÜK'Ü ARA. BİZİ SOR! BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM. ALLAH A EMANET OLUN!.." DİYE SÖYLEDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR.

İddianamede Sabancı Cinayeti'ndeki bu ayrıntıların ardından şu saptama yapılıyor.

NURİŞLER ÇETESİNİN MUSTAFA DUYAR'I ÖLDÜRMESİ İÇİN HAKLI BİR NEDENLERİNİN OLMADIĞI, AÇIKÇA ALDIKLARI TALİMAT GEREĞİ BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ, UŞAK CEZAEVİ İSYANI SIRASINDAKİ GÖRÜNTÜLERDEN DE MUSTAFA DUYAR'M ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINI VELİ KÜÇÜK'ÜN TALİMATI İLE YAPTIKLARI, DİĞER TARAFTAN EYLEMİN MUSTAFA DUYAR'IN KONUŞMA ŞÜPHESİNE BİNAEN YAPILDIĞI, DOLAYISIYLA EYLEMİ PLANLAYAN VE ASIL AZMETTİRİCİ OLDUĞU ANLAŞILAN VELİ KÜÇÜK'ÜN HEM DHKP/C TERÖR ÖRGÜTÜ İLE HEM DE NURİŞLER ÇETESİ İLE GEREKLİ KOORDİNEYİ SAĞLADIĞI ANLAŞILMAKTADIR…

samanyoluhaber.com



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,895 µs