En Sıcak Konular

Bu kadarına da pes artık!

1 Ağustos 2008 17:26 tsi
Konya'nın Taşkent ilçesi Ballıca beldesinde yaşanan acı olayın ardından bir kısım çevrelerin irtica yaygarası çıkartmak istemesi tepkiyle karşılandı.

16 kişinin hayatını kaybettiği tüm ülkeyi acıya boğan hadise kimi 'büyük gazetelerin' internet sitelerinde yayınlanan haber ve yorumlar tüyleri diken diken etti. Kimi "Cemaatin kaçak kursu 17 can aldı" başlığını kullanırken , ANKA Haber Ajansı "Resmi kayıtlarda bulunmayan Kur'an kursu, din eğitimi almak isteyen 15 masum öğrenciye mezar olurken, bu tür kursların "öğrenci yurdu" kisvesi altında kaçak açıldığı gerçeğini de gündeme getirdi." haberini servise koydu.

Bu kadarına da pes artık!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, patlama sonucu yıkılan Kur'an Kursu altında irtica arayanların yanlış yolda olduğunu söyledi. Yıldız, "Bu çocuklar kuran kursunda değil de jimnastik kursunda olsalardı yine aynı şekilde mi yaklaşacaklardı. Burada yaşanan bir acı var, hepimizin üzerine düşen bu ailelerin acısını paylaşmaktır. İrtica söylentisi ile acılarına acı katmak doğru değildir." dedi. Namaza kalkmanın da hiçbir şekilde suç olmadığına vurgu yapan Yıldız, "O pencereden bakarsan namaza kalkanlar kurtuldu uyuyanlar hayatını kaybetti. Her ne olursa olsun kimse bu acı olaydan farklı anlamlar çıkartmasın. Bundan sonra yapılacak olan bu tür yerlerin teknik bakından da denetlenmesidir." şeklinde konuştu.

16 öğrencinin hayatını kaybetmesinin üzücü bir olay olduğunun altını çizen Yıldız, ölenlere rahmet dilerken aile yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu. Bu olayın asıl suçlularının 1999 yılında Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getirenler olduğunu ifade eden Yıldız, resmi yollardan çocuğuna eğitim veremeyenler gayri resmi olarak bu ihtiyacı gidermek zorunda kaldığını ifade etti. "Siz kanun koyarak belirli yaşlardaki çocukların camilere kurslara gelmesine engel olursanız bu çocuklar başka yerlere gidecektir." diyen Yıldız, bir an evvel bu yasağın kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Misyonerlik, satanizmden yakınanların, çocukların kuran öğrenmesine karşı çıkmalarının anlaşılır bir durum olmadığını dile getirdi.

samanyoluhaber.com



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs