En Sıcak Konular

Şehit eşinden PKK'ya tokat gibi söz

1 Ağustos 2008 17:58 tsi
Sivas'ın Suşehri ilçesinde PKK ile girilen çatışamda şehit düşen Uzm.Çvş. Şükrü Özyol cenaze töreninde konuşan eşi Yasemin Özyol ağlamadı ve PKK'ya tokat gibi mesaj yolladı.

PKK’ya en ağır mesaj şehit eşinden. Sevas'ın Susehşi kırsalında PKK'lılarla girilen çatışmada şehit düşen Uzaman Çavuş Şükrü Özyol toprağa verilirken eşi Yasemin Özyol kendisi ağlamadığı gibi ağlayanları da uyardı. “Sakın ağlamayın boynunuzu bükmeyin dik durun dik durun ki o kahrolası alçakları sevindirmeyin. Bir can değil bin can bu vatana feda olsun” diyen şehit eşi Yasemin Özyol’un sözleri herkesi grurlandırken, törene katılanlar bu sözlerden sonra  gözyaşlarına hakim olmakta güçlük çekti.

Sivas'ın Suşehri ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Şükrü Özyol (38) sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Çorum Devlet Hastaneden alınan Özyol’un cenazesi, önce baba ocağına götürüldü. Burada bir süre bekletilen şehit Özyol’un cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Çorum Ulu Camii'ne getirildi.
Düzenlenen törene, Genelkurmay başkanlığı’ndan Tüm General Tunay Bilgen, Tuğ General Ali Lapanta, Çorum Vali Vekili İsmail Çorumluoğlu, Çorum Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Eyüp Bölük, AKP Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, CHP Milletvekili Derviş Günday Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Emniyet Müdürü İsmail Karaman ile çok sayıda askeri erkan ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Camideki törene gelen şehit eşi Yasemin Özyol, hayat arkadaşının tabutuna son kez baktı PKK’ya gönderdiği mesaj, camide bulunanları tüyleri diken diken etti.. Cenazede bulunanlara, “Sakın ağlamayın. Boynunuzu bükmeyin. Dik durun, dik durun ki o kahrolası alçakları sevindirmeyin. Bir can değil bu vatana bin can feda olsun” diye seslenen şehidin eşi Yasemin Özyol’un sözleri ile gururlananlar gözyaşlarına zor hakim oldu.

Törene katılan anne Emine, baba Bekir ve kardeşi Fikret Özyol, gözyaşlarına boğulurken, şehit Şükrü Özyol’un oğlu Melihşah ve kızı Nilsu babalarının resmine sarılarak gözyaşı döktüler.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra silah arkadaşlarının omzunda bir süre taşınan şehit Uzman Çavuş Şükrü Özyol’un cenazesi, daha sonra cenaze aracına kondu. Gazi Caddesi'nde askeri tören ile şehitliğe götürülen şehit Şükrü Özyol, için burada da bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Çorum Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Albay Eyüp Bölük, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünün gözünü kırpmadan vatan uğruna ölüme giden kahramanlar sayesinde şimdiye kadar muhafaza edildiğini belirterek, “Her karış toprağı mübarek ecdad kanlarıyla sulanmış olan bu vatan kutsaldır. Aziz şehidim; Sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceksin, çünkü sen ve senin gibi cesaret ve feragatin timsali olan Türk askeri; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.” Mısralarını damarlarındaki asil kanda hissetmiştir. Silah arkadaşların olarak aziz hatıranı sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz. Sizleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Milyonlarca Türk gencinin, Türk anasının, Türk babasının oğlunuzun katillerine karşı duyduğu kin ve nefret her geçen gün büyümektedir. Bu kin ve nefret denizinde bu vatan hainlerinin boğulacağına teminat verirken aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm silah arkadaşlarıma siz dostlarımıza ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sen görevini fazlasıyla yaptın şehidim. Ruhun şad olsun.”

Törenin peşinden Şehit Şükrü Özyol’un tabutuna sarılı Türk bayrağı ailesine teslim edildi. Şehit Şükrü Özyol, Çorum Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

haber 7



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs