En Sıcak Konular

Yeni anayasa çalışmaları Ekim'de!

1 Ağustos 2008 21:02 tsi
Adalet Bakanı: Ekim ayında yeni anayasa çalışmalarına başlayacağız.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yeni anayasa çalışmalarına ekim ayında başlamak istediklerini belirterek, "Diğer siyasi partilerde aynı noktaya gelirler ve parlamentoda bunun için bir uzlaşma komisyonu kurulursa ve burada ciddi bir çalışma yapılırsa ki geçmişte parlamentonun tarihinde böyle bir çalışma var zannediyorum, çabuk netice alınabilir" dedi. 
 
Bursa Adliye Sarayı'nı ziyaret eden Bakan Şahin, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti'nin kapatılması yönünde açılan davayla ilgili kararını değerlendiren Şahin, gerekçeli karar açıklandıktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirme yapacağını söyledi.

Adalet Bakanı olarak yargı kararlarını enine boyuna değerlendirmediğini vurgulayan Şahin, "Kararın partimiz için ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. 4,5 ay Türkiye gerçekten bir belirsizlik yaşamıştır. Belirsizlik ortadan kalktı. Şimdi yeniden büyük bir hızla çalışmaya devam ediyoruz. Etmek zorundayız. Ama bu yaşananlardan herkes gibi biz de bir takım sonuçlar çıkaracağız. Bir takım dersler alacağız. Türkiye'nin gerginliklere değil, uzlaşma ve diyalog hususunda sorunlarını çözmeye ihtiyacı var. Bu inançla yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Yeni anayasa konusunda bir çalışma olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise Bakan Şahin, şu cevabı verdi: "Bir anayasa değişikliği konusu uzun süredir parlamentonun gündemindedir. Partilerin gündemindedir. Biz Ak Parti olarak, yeni bir anayasa nasıl olmalıdır sorusuna cevap teşkil etsin diye bir çalışma da yaptırmıştık. Ancak bilindiği gibi anayasa üstün hukuk normlarıdır. Bunların mutlaka geniş bir konsensüs sağlanarak parlamentoya gelmesi, çıkarılması gerekmektedir. Zannediyorum ekim döneminde, parlamento açıldığında siyasi partiler arasında bu konuda karşılıklı diyaloglar olacaktır diye düşünce ve bir beklenti içindeyim."

"Yeni dönemde yeni bir anayasa yapılacak diyebilir miyiz?" sorusuna ise Şahin, "Bizim böyle bir düşüncemiz var. Diğer siyasi partiler de aynı noktaya gelirler ve parlamentoda bunun için bir uzlaşma komisyonu kurulursa ve burada ciddi bir çalışma yapılırsa ki geçmişte parlamentonun tarihinde böyle bir çalışma var. Zannediyorum, çabuk netice alınabilir." yanıtını verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er'le birlikte Adliye Sarayı'nı gezen Bakan Şahin, bir süre sorunlar hakkında bilgi aldı. Bakan Şahin, daha sonra Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.
 
zaman



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs