YANDIK! | " /> YANDIK! | "/>

En Sıcak Konular

Çok YANDIK!

2 Ağustos 2008 09:20 tsi
Çok YANDIK! Antalya'da iki gündür süren yangında 10 bin hektarlık ormanlık alan kül oldu Türkiye'nin en büyük ikinci yangını için ülkenin her yerinden yardım gönderildi.. Bölgeden gelen bir çok fotoğraf var ama sanırız meseleyi en güzel bir tanesi anlatıyor.

Maddi hasar büyük Antalya'da önceki gün çıkan ve dün de süren yangında 10 bin hektar orman kül oldu. Antalya tarihinin en büyük, Türkiye'nin de ikinci büyük yangınında 4 köy tamamen yanarken, 3 köy de tamamen boşaltıldı. Yangına çok sayıda araç ve binlerce kişi müdahale ederken, yurdun her yerinden yardım yağdı. Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyünde önceki gün 12.30'da kızılçam ve selvi ormanlarında çıkan yangın dün de sürdü. Sarp ve kayalık olan bölgede satte 60 kilometre esen poyrazın da etkisiyle orman yangını kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 15 kilometre ilerleyerek Serik ilçe sınırına giren yangın, Akbaş, Deniztepesi, Karataş ve Bucak köylerini yuttu. Sağırin, Karaevli ve Çakış köyleri yangın tehlikesine karşı boşaltıldı. Yaklaşık 20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı etkileyen yangında köylerin gece boşaltılması olası can kayıplarını önledi. Bu köylerdeki onlarca ev ve ahır, tarım araçları, ekinleri ve seralar yanarken birçok hayvan telef oldu, telefon direkleri yıkıldı. Köylüler araçlarına yükledikleri değerli eşyalarını ve hayvanlarını kurtarıp kaçmaya çalıştı.

3 KİŞİ KAYIP İDDİASI

Yangının Aspendos Antik Tiyatrosu'nun da 3 kilometre yakınına ulaştığı, ancak tiyatronun ovada bulunması nedeniyle alevlerin ulaşmasının mümkün olmadığı belirtildi. Antik tiyatro yanında Truva oyununu sergileyen Mustafa Erdoğan ve ekibi de söndürme çalışmalarına katıldı. Sıcaklığın 800 dereceye çıktığı ve yangın bulutu nedeniyle alevlerin 2 kilometre öteye sıçrayabildiği yangına 8 helikopter, İstanbul'dan 2 uçak, Türk Hava Kurumu'na ait 5 uçak ile yerden 150 arazöz, 30 dozer, 50 teknik eleman, binin üzerinde işçi, asker ve köylüler olmak üzere binlerce kişi müdahale ediyor. Antalya Orman Müdürü Recep Kaşan Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden yardım gönderildiğini belirtti. Bu arada yangında üç kişinin kayıp olduğu bildirildi.

sabah



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs