En Sıcak Konular

Obama ve McCain fena kapıştı

2 Ağustos 2008 15:15 tsi
Obama ve McCain fena kapıştı Seçim kampanyasını sürdüren Demokrat Parti Başkan adayı Senatör Barack Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain’le yeni tartışmalara girdi. Adaylar bir haftadır ekonomi ve enerji politikaları konularında birbirlerini sert bir dille eleştirmekten kaçın

Senatör Barack Obama hem Amerika, hem de dünyada yankı bulan yurtdışı gezisini tamamlayarak, memleketi Chicago’ya döndükten sonra kendisini yeni tartışmalar içinde buldu.

Obama’nın yurtdışı gezileri ilgi gördü, ancak bu, Demokrat adayın artı hanesine yazılacak mı? Time Dergisi yorumcularından Mark Halperin şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Obama medyada büyük ilgi gördü. Gezisi Cumhuriyetçileri korkuttu. Ama bu gezi seçmenleri de etkiledi mi, söylemek için henüz erken.”

Cumhuriyetçiler Obama’ya sert bir şekilde yükleniyor. Senatör John McCain, televizyonda yayınlanan reklamında Obama’yı magazin kapaklarına çıkan ünlülere benzetiyor ve şu soruyu soruyor: “Obama dünya çapında şöhret oldu. Ama bu ülkeyi yönetmeye hazır mı?"

 McCain, bir başka klipte de Berlin’deki konuşmasını 200 binin üzerinde Alman’ın izlediği  Obama’yı Almanya’da yaralı Amerikan askerlerini ziyaret etmemekle suçluyor. McCain, “Spor yapmaya zaman ayırdı, ama yaralı askerleri ziyaret etmedi. Neden? Çünkü kameralar içeri alınmadı,” diyor. Ancak McCain’in Almanya’da çekildiğini söylediği görüntüler, aslında birkaç gün önce Kuveyt’teki bir üste çekilmişti.

Artan benzin fiyatları da iki adayın kampanyalarına konu oldu. McCain ve Cumhuriyetçiler, denizde petrol aranmasına izin verilmesini istiyor. McCain, “Açık denizde petrol aramalıyız. Obama’nın buna karşı olması üzücü,” diyor.

Obama, bu yöntemin petrol fiyatları aşağı çekeceğine inanmıyor. Demokrat aday, Bush yönetimi ve Cumhuriyetçileri yaklaşmakta olan tehlikeyi görmezden gelmekle suçluyor:

“Alternatif enerji kaynakları ve verimli enerji kullanımına yatırım yapsak, bu fiyat artışlarından daha az etkilenirdik.”

İki başkan adayı da orta sınıftan alınan vergileri yükseltmeme sözü verirken, kendi ekonomik planlarının daha iyi olduğunu savunuyor.

VOA



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs