En Sıcak Konular

Gazze Şeridi'nde iç savaş

2 Ağustos 2008 15:44 tsi
Gazze Şeridi'nde iç savaş Gazze'de geçen hafta meydana gelen patlamaların ardından başlayan gerginlik bir türlü dinmezken, Hamas'ın El Fetih liderlerine karşı giriştiği tutuklama kampanyasının ardından bölge bugün savaş alanına döndü.

El Fetih'e yakınlığıyla bilinen Hillis ailesinin bulunduğu Secaiye mahallesini sabah saatlerinde kuşatan Hamas polis güçleri ile aile fertleri arasında çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü, 30 kişi dolayında kişi yaralandı.

Hamas polisi, geçen haftaki patlamalardan sorumlu tuttuğu bazı El Fetih üyelerini yakalamaya çalışırken, Hillis ailesinden El Fetih yetkilisi Ebu Mahir Hillis'i gözaltına almak üzere mahalleye baskın yaptı.

Hamas güvenlik güçlerinin ailenin oturduğu mahalleyi tümüyle kuşattma altına altına aldığı, mahalleye giriş ve çıkışları yasakladığı belirtilirken, mahallenin elektrik ve suyunun da kesildiği öğrenildi.

Bu arada, Hamas'ın Halk Radyosunu da kapattığı kaydedildi.

Hamas polisinin Ebu Mahir Hillis'in evine ağır silahlarla saldırdığı ve ailenin karşılık verdiği, çatışmanın devam ettiği belirtildi. Görgü tanıkları, bölgeden yer yer patlamalar duyulduğunu ve mahallenin tam bir savaş alanına döndüğünü söylediler.

Çatışmalarda ölenlerin 2'sinin Hamaslı polisler olduğu belirtildi.

Yaralananların 6'sının da Hamaslı polislerden oluştuğu, bunlardan ikisinin durumunun kritik olduğu hastane yetkililerince ifade edildi.

Hamas polisi sözcüsü İslam Şahvan ise polis ile Gazze sahilindeki patlamanın şüphelileri arasında çatışma çıktığını, mahalleye şüphelileri yakalamak için giren polislere ateşle karşılık verildiğini, yollara mayınlar döşendiğini belirtti.

Gazze sahilinde 25 Temmuzda polis kuvvetlerinin araçlarının bulunduğu yerde meydana gelen patlamada, aralarında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın bazı liderlerinin de yer aldığı 5 Hamaslı ile bir genç kız ölmüştü.

Patlamalardan El Fetih'i sorumlu tutan Hamas, o günden bu yana El Fetihli üyelerden yüzlerce kişiyi tutukladı.

Dün de aralarında Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'deki temsilcilerinin de yer aldığı, El Fetihli üst düzey isimler ve liderlerden 17'sini tutuklamıştı.

 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs