açılışta buluştu | " /> açılışta buluştu | "/>

En Sıcak Konular

Eski dostlar açılışta buluştu

2 Ağustos 2008 17:14 tsi
Eski dostlar açılışta buluştu Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Başkent'te birlikte bir restoran açılışına katıldı. İşte açılıştan

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Şener ile birlikte yöresel Sivas yemeklerinin yapıldığı bir restoranın açılışına katılarak, restoranın mutfağında davetlilere dağıtılmak üzere döner kesti.

Daha sonra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile aynı masada yemek yiyen Aygün, gazetecilerin Ergenekon davasıyla ilgili soruları üzerine, “Konuşmayacağım ama yemekler harika” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin “Zayıflamışsınız, spor mu yapıyorsunuz?” sorusu üzerine de Aygün, “14 günde 8 kilo verdim” dedi.

Aygün, “Ergenekon” iddianamesine bakmadığını ifade ederek, “Hepsini sorduklarında cevabını veririz. Yargıya güveniyorum. Her zaman yargının Türkiye'de olması lazım. Yargı doğrusunu bulacak. Finanse ettiğim söylentisi de sadece bir iddiadır” diye konuştu.

ŞENER: TÜRKİYE'NİN YENİ BİR SİYASİ PARTİYE İHTİYACI VAR

Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti hakkındaki kararını değerlendiren Şener, Türkiye'nin sık parti kapatılan bir ülke olarak bilindiğini ve bu görüntünün Türkiye'ye yakışmadığını söyledi.

Şener, çağdaş demokrasilerde partilerin kolay kapatılamadığını, parti kapatmaya sık rastlanmadığını ifade etti.

Parti kapatmalar nedeniyle Türkiye'de “siyasi kültür” oluşturulamadığını, partilerin kurumsallaşamadığını anlatan Şener, Avrupa'da 100-150 yıllık partiler bulunduğunu ve bu ülkelerde siyasi kültürün yerleştiğini ifade etti.

Şener, Anayasa Mahkemesinin Ak Parti hakkında verdiği kararla, “Türk siyasetinin sağlıklı bir zemine oturma imkanına kavuşabileceğiyle ilgili olumlu sinyaller” aldığını belirterek, kapatmama kararını, Türkiye'nin geleceği ve Türk siyaseti açısından çok olumlu bir gelişme olarak nitelendirdiğini söyledi.

Parti kurma çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de Şener, “Türkiye'nin yeni bir siyasi söyleme, siyasi programa ve siyasi partiye ihtiyacı olduğunu” kaydetti.

“TÜRK EKONOMİSİ GELECEĞİNİ TESADÜFLERE BIRAKMIŞTIR”

Yeni parti için toplumsal talep olduğunu ifade eden Şener, şöyle konuştu:
“Yeni bir siyasi parti kuracağız. Bununla ilgili çalışmaları başlattık, bu çalışmalar daha fazla olgunlaşacak. İsmiyle programıyla kadrosuyla yeni bir vizyonla yeni bir siyasi parti Türk siyasi hayatına girecektir. Bu Türkiye'nin ihtiyacıdır. Türkiye'de siyaset bir kavga, kutuplaşma haline dönüştü. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım. Mevcut iktidar, ekonomi politikalarını ülke ihtiyaçlarına göre oluşturmuyor. Yanlış ekonomik anlayış ve programın değiştirilmesi ve dönüştürülmesi gerekmektedir. Küresel dalgaların etkisi altında Türk ekonomisi geleceğini tesadüflere bırakmıştır. Bu Türkiye açısından bir felaketin geleceğini göstermektedir. Bizdeki ekonomi, oyu halkımızdan alan siyasi iktidarın, yabancıları, dış dünyayı zengin etmesine yönelik bir programdır. Biz yeni vizyonla, kadroyla (işte Türkiye burasıdır) denilecek bir yapıyı oluşturacağız.”

Şener, kuracağı yeni partinin “merkez partisi” olacağını, kuruluş takviminin de önümüzdeki günlerde daha anlaşılır bir hal alacağını belirterek, “Ülkenin geleceğine talip bir siyasi kadroyla ortaya çıkacağız. Ön hazırlıklarını yapıyoruz. Partinin kadrosu, kurucularıyla birlikte merkez yapıyı göreceğiniz kişilerden oluşacaktır” diye konuştu.

Yeni parti hazırlıkları için Çankaya'da bir büro tutulduğunu ifade eden Şener, çalışmaların artık bu bürodan yürütüleceğini söyledi.

 AA



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs