En Sıcak Konular

Herkes sigortalı oluyor

2 Ağustos 2008 20:07 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''(İmkan olmadığı için, sosyal güvence olmadığı için sağlıktan istifade edemiyorum) ayıbından Türkiye'yi kurtarıyoruz'' dedi.

 

Çelik, Bursa'nın Büyükorhan İlçe Emniyet Amirliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Osmanlıyla, Cumhuriyetle bütünleşen Büyükorhan ilçesinin kalkınmışlık açısından Türkiye'nin 717. ilçesi konumunda olduğunu, Büyükorhanlıların yaşadıkları sıkıntılara rağmen asla şikayet etmediklerini belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 20 yılı aşkın süredir devam eden terör nedeniyle nelerin yaşandığının herkes tarafından bilindiğini ifade eden Çelik, ''Bu iş geri kalmışlık işi değil, bu iş fakirlik zenginlik işi değil, bu iş (Bu topraklara bu şehit kanlarıyla sulanmış topraklara sevdalı mısın, yoksa düşman mısın?) işidir. Onun için sizlere bu gecikmiş olan işleri getirmekten memnuniyet duyuyorum'' dedi.

Çelik, hükümet olarak çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Ama ülkemizde bir ana sorun var. Ana problem birbirimizi anlama problemidir, birbirimizi iyi anlama problemidir. Kol kola girip birlikte yürüme problemi var. Bu kardeşlik havası, bu dayanışma havası er geç mutlaka Türkiye'de oluşmalıdır. Çünkü vatandaşın tek derdi var, tek talebi var o da hizmettir. Ülkenin hizmetine soyunmuş olan insanlar, bizler gecemizi gündüzümüze katmak mecburiyetindeyiz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın huzuru mutluluğu nasıl temin edilecektir, bize yüklenen sorumluluğun gereği olarak bunları yapmak mecburiyetindeyiz.'' Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen huzur dolu ilçeler olduğunu vurgulayan Çelik, sağlık alanında Türkiye'de önemli adımlar atıldığını belirterek, şunları söyledi:

''1 Ekim'den sonra, yeni çıkardığımız yasa ile bütün vatandaşlarımız sosyal güvenlik kapsamına alınacaklar. Şu an yeşil kartlı olarak tabir ettiğimiz sınıfta olan vatandaşlarımız devletin bu hizmetlerinden bedava istifade edecekler. Gelir düzeyine göre çok cüzi primler yazılarak sağlıktan istifade etme imkanları bulacaklar veya çalıştıkları için çalışmanın karşılığı neticesinde ödenen primlerle sağlıktan istifade edecekler. 70 milyon vatandaşımız Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınıyor. Devlet bu vatandaşlarımızın primlerini yatıracak ve böylece (İmkan olmadığı için, sosyal güvence olmadığı için sağlıktan istifade edemiyorum) ayıbından Türkiye'yi kurtarıyoruz. Sağlıktaki ilaçların artık tüm eczanelerden alınıyor olması, bütün hastanelere vatandaşlarımızın gidebiliyor olması ve 1 Ekim'den sonra herkesin sosyal güvenlik çatısı altına giriyor olması inanıyorum ki, en önemli sorun olan sağlık sorunu konusunda yapılması gereken en önemli adımlardır.''

Çelik, zamanın çok önemli olduğunu, ancak Türkiye'nin yıllarca ''sen-ben'' kavgalarıyla zaman kaybettiğini dile getirerek, ''Sonuç ne eller aya gitti biz yaya kaldık. İşte bugün geride kalmamanın yolu boş tartışmalar, gereksiz çekişmelerden, birbirimizin moralini bozmaktan, birbirimize çelme takmaktan değil, hep beraber birlikte kaybettiğimiz zamanları telafi edecek bir performans göstermemiz gerekiyor. Çok yoğun çalışmamız gerekiyor. 40 yıllar, 30 yıllar büyük çekişmelerle geçti. Çok kan kaybettik. Geri kalmışlığımızın, hizmetlerin zamanında gelmemesinin nedenleri bunlardır. Çok çalışacağız, sorunları çözeceğiz'' şeklinde konuştu. Çelik, konuşmaların ardından ilçe emniyet amirliğinin yanı sıra Büyükorhan Devlet Hastanesi, 200 kişi kapasiteli kız erkek öğrenci yurdu ve çok amaçlı konferans salonunun açılışlarını yaptı.

Bu arada, Bakan Faruk Çelik'in, kendini iyi hissetmediği gerekçesiyle Harmancık ilçesindeki açılış törenlerine katılamadığı bildirildi. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in yorgunluk ve soğuk algınlığı nedeniyle programını iptal ederek, Bursa'daki evinde dinlenmeye çekildiğini, önemli bir sağlık sorununun olmadığını belirtti.

Yalçın, Bakan Çelik'in yarın Bursa'daki programlarına katılacağını sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,402 µs