En Sıcak Konular

AK Parti kapatma davasını hak etmedi

2 Ağustos 2008 21:10 tsi
Adalet Bakanı Şahin, AK Parti’nin sadece hizmetlerin odağı olduğunu belirterek “Adalet ve Kalkınma Partisi hiçbir zaman böyle bir davayı hak etmemiştir” dedi.

Balıkesir’de yaptığı konuşmada bugüne kadar kapatma davasıyla ilgili herhangi bir yorum yapmamaya özen gösterdiğini dile getiren Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 6 yıllık iktidarı döneminde bir tek şey görülür, bir tek tespitte bulunulabilinir. Bu parti, sadece hizmetlerin odağı olmuştur” dedi. 

Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Belirsizlik ortamı ortaya çıkaran bir 4.5 aylık dönem geçirdik. Keşke böyle bir dönemi Türkiye yaşamamış olsaydı. Ancak şu cümleyi söylerken kimse yadırgamasın; Adalet ve Kalkınma Partisi hiçbir zaman böyle bir davayı hak etmemiştir. Açılmış olan bir davaydı. Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Bu kararla ilgili birçok şey söylenebilir, değerlendirmeler yapılabilir. Hukukçular, akademisyenler yapacaktır. Partimizin yetkili organları ve yetkili kişileri de yapacaktır.”

Adalet Bakanı, “Biz bu davaya ve sonunda açıklanmış olan karara katılacak değiliz. Mahkeme kararını vermiştir ve Adalet ve Kalkınma Partisi yoluna devam etmektedir. Hükümetimiz de büyük gayret ve azimle geceli gündüzlü milletimizin bize vermiş olduğu istikamette hizmetlerine devam edecektir. Daha yapacağımız çok iş var” diye konuştu.

Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alnımız açıktır. Herhangi bir suç işlemiş değiliz. Bir süreç yaşandı ve bitti. Şimdi önümüze bakıyoruz. Bir davayla ve bir dava sonucu açıklanan kararla meşgul olacak değiliz. Bizim asıl gündemimiz ülkemizin sorunlarıdır, bu sorunları çözmektir, halkımıza hizmet etmektir.”

AA



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,977 µs