'Geceyarısı' itirafı! | " /> 'Geceyarısı' itirafı! | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den 'Geceyarısı' itirafı!

3 Ağustos 2008 09:45 tsi
Bakan Şahin'den 'Geceyarısı' itirafı! Adalet Bakanı Şahin, Türkiye’yi imaj açısından en büyük zararı cezaevlerini eleştiren Gece Yarısı Ekspresi filminin verdiğini belirtirken bir de itirafta bulundu.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaptırılan yeni adalet sarayı binasının açılışını yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anasayasa’daki yasaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Bu konuda önceki dönemden başlayan bir hızla kendi dönemlerinde de yasalarda önemli temel değişiklikler yapıldığını ifade eden Şahin, “Temel yasalarımız yeniden gözden geçirildi. Ve bunlar temel hak ve özgürlükleri de gözeterek, çağın ulaşmış olduğu bu konudaki gelişmeleri de göz önünde bulundurularak yeniden düzenlendi. Sanıyorum son 5-6 yıl içerisinde sadece hukuk alanında 64 temel yasada değişiklik yapıldı” diye konuştu.

Şahin, şöyle devam etti: “Adaletten sonuç alabilmeniz için iyi bir infaz sistemine de sahip olmanız gerekiyor. Cezaevlerimizi de 50-60 yıl önceki halinden kurtarmak gerekiyor. Koğuş sistemine göre 50-60 kişinin, 80 kişinin aynı koğuşta bulunduğu cezaevi şartları Türkiye’ye yakışmıyor. Türkiye’ye imaj açısından en büyük zararı kim vermiştir, ne vermiştir diye soracak olursanız. Yabancıların çevirdiği, cezaevi koşullarının biraz da acımasız şekilde eleştirildiği ‘Gece Yarısı Ekspresi’ adlı film vermiştir. Ama bazı bölümleri itibariyle abartılı da olsa hakikat payı vardır.”

Ancak son yıllarda cezaevi koşullarının önemli bir şekilde iyileştirilmekte olduğunu vurgulayan Şahin, “Yeni ve modern cezaevleri yapılmaktadır. Ve özellikle 2000’li yıllarda bizim cezaevlerimiz isyanlarla, boykotlarla anılırken, bu süreçte görev yapan arkadaşlarımızın gerçekten yoğun çalışmaları sonucunda Türkiye’de infaz anlayışında da önemli değişiklikler olmuştur” dedi.

Adalet Bakanı, şöyle devam etti: “İşte Bayrampaşa Cezaevi. Türkiye’de cezaevi deyince bu demin saydığım olumsuz şartları içinde barındıran bir cezaevi anlayışı deyince Bayrampaşa Cezaevi aklımıza geliyordu. Bundan onbeş gün önce kapısına kilit vurduk, kapattık. Bir anlayışı geride bıraktık, çünkü son derece modern bir anlayışı ile Silivri’de Cezaevi Kompleksi hizmete girdi.

ntv



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs