En Sıcak Konular

Gizli tanığın Sabancı suikastı ifadesi!

3 Ağustos 2008 09:55 tsi
Gizli tanığın Sabancı suikastı ifadesi!
"Sabancı suikastı sanığı Duyar'la aynı cezaevinde yattım. Bana tetiği ben çektim dedi." diyen Yüksel kod adlı gizli tanığın ifadesi Ergenekon dosyasına girdi.

Ergenekon soruşturması başladıktan sonra basına sızdırılan sahte MİT raporlarında, Sabancı Center’da 9 Ocak 1996’da Özdemir Sabancı, çalışma arkadaşları Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe’nin öldürülmesiyle ilgili çok farklı bir senaryo vardı.

İddiaya göre tetiği, suikastın işlendiği 25’inci kata çıkan bir Yüzbaşı çekmişti. Ancak, Afyon Cezaevi’nde öldürülen Sabancı Suikastı sanığı Mustafa Duyar ile cezaevinde birlikte kaldığını anlatan ’Yüksel’ kod isimli gizli tanık, ifadesinde Mustafa Duyar’ın "Tetiği ben çektim" dediğini anlattı. İşte gizli tanık Yüksel’in, Ergenekon iddianamesinin 391 numaralı delil dosyasının 234 ve 235’inci sayfalarındaki ifadesinden Sabancı Suikasti:

Ormanda içip ağlamışlar

"Ben cezaevindeyken, Sabancı suikastı faili Mustafa Duyar ile aynı ortamda bulundum. Bana göre, Mustafa Duyar da bir terör kurbanıydı. Hatta, cinayetten sonra İsmail Akkol ile Maslak ormanında sarhoş olana kadar içtikten sonra ’Biz şimdi katil mi olduk’ diye oturup ağlamışlar. Bu bile hangi psikolojide olduklarını gösteren, nasıl bir oyuna kurban gittiklerinin göstergesidir. Mustafa Duyar’ın yapmış olduğu eylem ve sonrasında cezaevinde öldürülmesi ile ilgili bir çok spekülasyonlar oldu. Benim bildiğim ve bana kendisinin anlattığı, tetiği çekenin kendisi olduğudur. Eylemi, bana iki kere anlattı. Aslında, ben pek de sormak istemezdim. Çünkü anlatırken çok üzüldüğünü fark ediyordum. Bir keresinde görüş yaptığımız sırada avukat odasının demir parmaklıklarının arasından asker geçmekteyken, sigarası bittiği için askerden sigara istedi. Genç bir asker Mustafa’ya sigara verdi. Mustafa’nın gözleri doldu. Rengi kül gibi oldu. Sigarasını yaktıktan sonra ’Ben böyle asker öldürdüm’ diye çok üzüldü."

MİT’in yalanladığı senaryo

11 Mayıs’ta günlük bir gazete, "İşte MİT’in Sabancı Cinayeti Raporu" başlığıyla verdiği haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait olduğunu ileri sürdüğü bir rapor yayımladı. Raporda, "25. katta inceleme neticesinde, katta bulunmaması gereken bir erkek şahıs tespit edilmiş, bu şahsın personel olmadığının yetkililerce bildirilmesi üzerine, sekreterin randevu defterleri tahkik edilmeye başlanmıştır. Kıdemli Piyade Yüzbaşı Hüseyin Pepekal olduğu araştırmalar sonucu öğrenilmiştir. (...)Cinayetin koordinasyonunu kurarak Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Hüseyin Pepekal tarafından organize edildiği saptandı" iddialarına yer verildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), aynı gün haberde bahsedilen belgenin sahte olduğunu, MİT’in böyle bir raporu olmadığını kamuoyuna açıklamış, haberi yalanlamıştı.

Hürriyet




Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs