En Sıcak Konular

AB kapısını ilk Nihat Kahveci açtı

3 Ağustos 2008 10:42 tsi
İspanya’da Villarreal forması giyen milli futbolcu Nihat'ın AB statüsü, Avrupa Toplulukları Mahkemesi tarafından resmen tanındı. Karar emsal teşkil edecek.

İspanya’da Villarreal forması giyen milli futbolcunun AB statüsü, Avrupa Toplulukları Mahkemesi tarafından resmen tanındı. Bu karar Avrupa’da mücadele edecek tüm profesyonel sporcularımıza emsal teşkil edecek.

TÜRKİYE, Avrupa Birliği (AB) yolunda müzakerelerini sürdürürken, sporcularımız AB’ye girdi. Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı bir karar gereği, Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların, "AB statüsünde oyuncu" olmalarına tam hak verildi.

İspanya’nın Villarreal Kulübü’nde oynayan milli futbolcu Nihat Kahveci’nin avukatı Juan de Dios Crespo, Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı kararla, Nihat’ın AB statüsünde oyuncu olmasının kesinleştiğini açıkladı.

Emsal teşkil edecek

Madrid’deki Üst Mahkeme’nin 2004 Ocak ayında aldığı kararla İspanya’da AB statüsünde oyuncu olarak tanınan Nihat’ın artık tüm AB ülkelerinde aynı statüyü değişmez olarak elde ettiği kaydedildi. Avukat Crespo, AB ülkelerindeki bir spor kulübü tarafından sözleşme yapılan Türk vatandaşı tüm profesyonel sporcuların, artık hangi AB ülkesinde olurlarsa olsun AB statüsünde oynayacaklarını, Nihat’ın durumunda olan tüm sporcuların mahkemenin bu kararından yararlanacağını ifade etti.

Engel kalmayacak

Yazılı açıklama yapan Crespo, mahkemenin kararının sadece Türk sporcuları kapsamadığını, CEE ile anlaşması olan tüm ülkeleri içerdiğini bildirdi. Mevcut durumda İspanya’da Real Betis’te Mehmet Aurelio, Getafe’de İbrahim Kaş ve Recreativo Huelva’da Ersen Martin AB dışında futbolcu statüsünde bulunurken, bundan sonra bu oyuncular için de AB statüsünde oynama yolunun rahatlıkla açılması bekleniyor.

Avukatın başarısı

Bu arada yazılı açıklama yapan avukat Juan de Dios Crespo’nun sporcu hukuku davalarına bakan İspanya’daki ünlü bir avukat olduğu ve 2001-2002 sezonunda Nihat Kahveci’nin eski takımı olan Real Sociedad’ın Türk futbolcuya AB statüsü verilmesi yönündeki davayı açan kişi olduğu öğrenildi. Davayı Avrupa Toplulukları Mahkemesi’ne de taşıdığı ve sürekli takip ettiği belirtilen avukat Crespo’nun, İspanya Profesyonel Futbol Ligi kurumunun ve birçok futbol kulübünün de avukatlığını yaptığı bildirildi.

TÜM TÜRKLER İÇİN KAZANDI

İSPANYOL avukat Juan de Dios Crespo, internet sitesindeki yazısında, "Nihat, AB statüsünü tüm Türkler için kazandı" yorumunda bulundu.

NİHAT KAHVECİ:

Bu karar futbolumuz açısından önemli

Tecrübeli oyuncu sporcularımızın AB statüsünde tanınmasının, çok önemli olduğunu ifade etti.

MİLLİ yıldız Nihat Kahveci, profesyonel Türk sporcuların, tüm AB ülkelerinde AB statüsünde oyuncu olarak tanınmasının, futbolumuz açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Nihat, İspanya’da 2004 yılından bu yana AB statüsünde oyuncu olarak oynadığını hatırlatarak, "İspanyol takımlarında AB dışından sadece 3 futbolcu oynatma hakkı var. Bu da tabii Türk futbolcuları için zorluk. Belki bu kararla Türk futbolcuların önü daha da açılacak ama önemli olan bir şey daha var, o da Türk futbolcuların yurt dışında oynamaya karar vermesi ve bunu istemesi" dedi.

Sevindirici haber

İspanyol basınına ise yazılı açıklama yapan Nihat, "Avrupa Toplulukları Mahkemesi’nin aldığı bir karar gereği Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların AB statüsünde oyuncu olmalarına tam hak verildiğini" duyuran avukat Juan de Dios Crespo’nun söylenildiği gibi kendi avukatı olmadığını belirtirken, yine de haberin sevindirici olduğunu söyledi.

Hürriyet




Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs