En Sıcak Konular

Antalya'da 4 bin hektar alan küle döndü

3 Ağustos 2008 11:14 tsi
Antalya tarihinin en büyük orman yangınıyla mücadele ediyor. Alevler bazı bölgelerde kontrol altına alındı ancak kayıp çok büyük. Küle dönen orman alanı yaklaşık 4 bin hektar. Son yılların en büyük yangınının çıkış nedeni ise halen belirsiz.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına kopan enerji iletim hatlarının neden olduğunu söyledi.

Ancak Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Bakan Eroğlu ile aynı görüşte değil. Kurum böylesi bir durumun teknik olarak mümkün olmadığını açıkladı.

Açıklamada, "Tellerin birbirine çarpması durumunda akım kesilir" denildi.

Yangın, Manavgat-Serik arasındaki bölgede halen sürüyor. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, yangının Sağırin, Çardak, Taşağıl, Karabük ve Akbaş bölgelerinde devam ettiğini, yangına gece boyunca müdahale edildiğini söyledi.

Sabaha kadar süren çalışmalarda, bölgede dozerlerle yolların açıldığını ve buralara arazözler yerleştirildiğini anlatan Kurtulmuşlu, ulaşılamayan yerlere de helikopterlerle müdahale edileceğini kaydetti.

Kurtulmuşlu, "Dün gece hava lehimizeydi ancak sabah tekrar poyraz kendini gösterdi. Buna karşın, yangını bugün tamamıyla kontrol altına alırız" dedi.

Yangın için 20 ilden takviye geldiğini belirten Kurtulmuşlu, yangına, 200 arazöz, 50 tanker, 50 iş makinesi, 30 yer ekibi ve 2 binin üzerinde personelle müdahale edildiğini söyledi.

Yangın şu ana dek 10 hektarlık alanda etkili oldu. Küle dönen kaliteli orman alanı ise yaklaşık 4 bin hektar. Alevler yalnızca ağaçları yutmadı. Yangın alanı içinde kalan köylerdeki 59 evde kullanılamaz hale geldi.

Karataş köyünde kayıp olan iki kişiden birinin de cesedine ulaşıldı. Yangın sonucu mağdur olanların durumları yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek.

Alevler Adrasan bölgesine doğru ilerliyor

Antalya'da bir diğer yangın bölgesi Kumluca. Antik Olimpos kenti yakınındaki Yazır köyü çevresinde başlayan yangın üç cephede kontrol altına alındı.

Dün saat 16.00 sıralarında başlayan yangına ilk etapta Kaş, Kumluca ve Finike Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

Orman Bölge Müdürlüğü arazözlerinin katılımıyla çalışmalar hızlandı. Hava kararana dek 1 söndürme uçağı da çalışmalara destek verdi.

10 hektarlık alanı tahrip eden alevler gece geç saatlerde üç noktada kontrol altına alındı. Ekiplerin yerleşim birimlerinden uzaklaştırmayı başardığı yangın, Adrasan bölgesine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

cnnturk



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs