En Sıcak Konular

Dünya bu fotoğrafı konuşuyor!

3 Ağustos 2008 13:54 tsi
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor! Long Island’ın turistik Montauk sahillerine vurmuş halde geçen ay bulunan esrarengiz hayvan fotoğrafı tüm dünyada tartışma konusu oldu.

Montauk canavarı internette fenomen   
 
 
 Fotoğrafı 12 Temmuz’da çektiğini ve gaga gibi görünen bir ağza, keskin dişlere ve tüysüz bir bedene sahip yaratığın ne olduğunu bilmediğini söyleyen kadına önce yalancı muamelesi yapıldı. Ardından karaya vuran cansız hayvanı gören ve fotoğrafını çeken başka tanıklar da çıktı. Bir tanık, esrarengiz keşiften kısa süre sonra plaja yaşlı bir adamın gelip "Bunu duvarıma asarım" diyerek hayvanı sürükleye sürükleye götürdüğünü söyledi.

Pitbul olabilir

Hayvanın iki farklı açıdan çekilen fotoğrafları, bloglarda yaklaşık bir aydır heyecanla tartışılıyor. Esrarengiz yaratığın ne olduğuna dair birçok teori var. Hatta CNN ve Fox News gibi ciddi medya kurumları da tartışmaya müdahil oldular. Fox News’a konuşan bir uzman, yaratığın bir rakun olduğunu iddia etse de, en çok kabul gören açıklama, burnu koparılmış, çürümek üzere olan bir pitbul olduğu yönünde. Ancak hayvanın pençelerinin köpeğe benzemediğini iddia eden komplo teorisyenleri, "Bu, Atlas Okyanusu’ndaki gizli nükleer denemeler yüzünden mutasyona uğramış bir yaratık" diyorlar.

/_np/5085/6085085.jpg

Bir başka popüler teori, olayın tamamen uydurmaca olduğu ve aslında bir reklam kampanyası başlatmak amacıyla yayıldığı yönünde. İnternet sayesinde, viral (virüs gibi yayılan) pazarlama tekniklerinin giderek tutulduğunu belirten uzmanlar, bu ihtimali olasılık dışı görmüyor. Dün bir enerji içeceği firmasının "Montauk Canavarı’nı canlı yakalayana para ödülü" vaadetmesi ise, fırsatçılık olarak niteleniyor. 

hurriyet



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs