Uzanır! | " /> Uzanır! | "/>

En Sıcak Konular

Bu ölüm garip yerlere Uzanır!

3 Ağustos 2008 15:55 tsi
Bu ölüm garip yerlere Uzanır! Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Erdoğan Topalhocaoğlu'nun (58), Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek ölmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

30 Temmuz 2008 tarihinde Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treninde bulunan Topalhocaoğlu'nun, Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşmesiyle ilgili olarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince araştırma başlatıldı.

Topalhocaoğlu'nun cep telefonunun gasp edildiğini belirleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çeşitli semtlerdeki tezgahlarda cep telefonu satan kişiler üzerinde çalışma yaptı.

Topaloğlu'na ait olduğu tespit edilen cep telefonunun Şirinevler'deki bir tezgahta olduğunu belirleyen polis, tezgahtar İ.S'yi gözaltına aldı. İ.S'nin polisteki ifadesinde, cep telefonunu yine tezgahtarlık yapan kardeşi İ.S'den aldığını söylemesi üzerine, bu kişinin Edirne'nin Keşan ilçesinde olduğu belirlendi.

Keşan'dan gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen İ.S, polise verdiği ifadede, söz konusu cep telefonunu Osman T'den 100 YTL karşılığında satın aldığını söyledi. Şirinevler'de gözaltına alınan Osman T. (24) de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Osman T'nin polisteki ifadesinde, ''Trenin Cankurtaran İstasyonu'nda durması üzerine Topalhocaoğlu'nun elindeki cep telefonunu alarak kaçtığını ve kendisine direnen ve peşinden gelen Topalhocaoğlu'nun, daha sonra dengesini kaybederek perona düştüğünü'' söylediği öğrenildi.

İfadesinde ''Topalhocaoğlu'nun öldüğünü gazete haberlerinden öğrendiğini'' anlatan Osman T'nin, ''öldürme kastının olmadığını'' söylediği kaydedildi.

Osman T'nin, daha önce ''gasp'', ''yaralama'', ''bıçakla tehdit'' ve ''cep telefonu hırsızlığı'' suçlarından poliste kaydı olduğu anlaşıldı.

Osman T. ile İ.S. ve kardeşi İ.S, polisteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

-OLAY-

Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine binen Topalhocaoğlu, 30 Temmuz'da Cankurtaran İstasyonu'nda trenden perona düşerek ağır yaralanmıştı. Başını beton zemine çarpan Topalhocaoğlu, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık 8 saat süren ameliyata rağmen kurtarılamamıştı.

Erdoğan Topalhocaoğlu'nun cenazesi memleketi Burdur'da önceki gün toprağa verilmişti.

***

Aktif Haber'de yer alan detaylara göre; tren raylarında ölü bulunan Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu, Uzanların hesap hareketleriyle ilgili soruşturmada görev yapıyordu.

İstanbul Cankurtaran'da bindiği trenden şüpheli biçimde düşerek hayatını kaybeden Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun (58) Uzanların para hareketlerine ilişkin soruşturmada bilirkişilik yaptığı ve incelemesi için kendisine çok önemli belgelerin teslim edildiği ortaya çıktı.

30 Temmuz günü Halkalı-Sirkeci seferini yapan ve saat 11.55'te Cankurtaran istasyonundan hareket ederek Sirkeci'ye ulaşan banliyö trenindeki bir yolcunun, bir kişinin düştüğüne ilişkin ihbarı ile ortaya çıkan olayın gasp mı yoksa kaza mı olduğu konusu kesinlik kazanmadı. Topalhocaoğlu'nun yeğeni Tayfun Şentürk, cüzdan, saat ve altın yüzük gibi şahsi eşyalarının dayısının üzerinden çıktığını, cep telefonunun ise bulunamadığını açıklamıştı.

Önemli belgeler

Olay sonrası yapılan incelemede Topalhocaoğlu'nun üzerinde 1000 YTL para bulunması gasp iddialarını zayıflatırken, cep telefonun bulunamayışı soru işaretlerine yol açtı. Topalhocaoğlu'nun meslektaşları ise düşmeye yol açacak bir dikkatsizlik olasılığının "sıfır" olduğunu söylüyor.

Topalhocaoğlu, Boğaziçi Üniversitesi ve Işık Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyordu. Aktif incelemelere katılmayan Topalhocaoğlu'nun, Şişli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mecit Ceylan tarafından 1 ay önce Uzanların yurtdışı para trafiği ile ilgili soruşturma kapsamında bilirkişi olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.

Ceylan da atamayı doğrularken, bir ay önce dosyaları Topalhocaoğlu ile ona yardımcı olacak iki hesap uzmanına teslim ettiğini söyledi. Ceylan, Topalhocaoğlu'nun iyi derecede İngilizce bildiği için, para trafiği ve buna bağlı iletişim kayıtlarının incelenmesi görevinin kendisine verildiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Topalhocaoğlu'na verilen dosyada, Uzan ailesi üyelerinin son zamanlardaki para trafiğine ilişkin belgeler bulunuyor. Ürdün kaynaklı olarak banka havalelerine konu olan belgeler arasında banka kayıtları da dosyada bulunuyor.

Dosyada Türkiye aleyhine açılan 40 milyar doları bulan tahkim davalarına ilişkin yazışmalar ile Türkiye'ye gelen Libananco şirketinin yabancı avukatlarına ödeme kayıtları da yer alıyor.

Demiryolları: Kapkaç olduğundan kuşkuluyuz

TCDD Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı Erdoğan Topalhocaoğlu'nun Cankurtaran istasyonunda trenden perona düşerek hayatını kaybetmesinin, kapkaç sonucunda gerçekleştiğinden kuşku duyulduğunu bildirdi.

TCDD'den yapılan açıklamada, yolcuların kapkaç ve hırsızlık olayına dair ifade vermediklerini, Topalhocaoğlu'nun üzerinde 1000 YTL para bulunduğu belirtilerek, "Gerek yolcular gerekse başka kişiler olayın kapkaç veya hırsızlık olduğuna dair ifadede bulunmamıştır" denildi. Açıklamada, Sirkeci Garı'nda bir yolcusunun, güvenlik görevlisine, "Cankurtaran istasyonundan hareket ettikten sonra, bir kişinin trenden peron tarafına düştüğünü" ihbar ettiği belirtildi.

samanyoluhaber.com



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,229 µs