'Yeşil' burnumuzun dibinde mi? | " /> 'Yeşil' burnumuzun dibinde mi? | "/>

En Sıcak Konular

Yoksa 'Yeşil' burnumuzun dibinde mi?

3 Ağustos 2008 16:20 tsi
Yoksa 'Yeşil' burnumuzun dibinde mi? Ergenekon iddianamesinin eklerindeki şok belge: "Nereye giderse ölümler oluyor, dikkat çekici değil mi?"

Ergenekon iddianamesinin ek bölümünde yer alan bir belgede, sanık Veli Küçük’ün uzun yıllar “Yeşil” kod adını kullandığı öne sürülüyor

Ergenekon iddianamesine ait 441 klasörlük dosyaların içinde bulunan bir belgede, JİTEM’in kuruluşundan itibaren “Yeşil” kod adının emekli Tuğgeneral Veli Küçük tarafından kullanıldığı öne sürülüyor. Milliyet'in haberine göre Küçük’ün bu ismin deşifre olması üzerine Binbaşı Cem Ersever’e talimat vererek bu kod ismi Mahmut Yıldırım’a kullandırttığı iddia ediliyor.
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan İşçi Partisi (İP) basın bürosunda bulunan belgede, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın bu ismi nasıl aldığına dair bilgi yer alıyor. İP basın bürosunda “Yeşil-Alaattin’di” başlığıyla bulunan belgenin aynısının Hikmet Çiçek’te de ele geçirildiği belirtiliyor.

Perinçek’in bilgisayarında

Savcılığın İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bilgisayarında yaptığı inceleme sonucu ele geçirilen “Alaattin” kodlu bir belgede “Yeşil’in Veli Küçük olduğu” öne sürülüyor. Belgede, “Veli yüzbaşıyken Pentagon’da eğitim gördü. Üsteğmenken de CIA ile birlikte bir Suriye gemisini kaçırmıştı” iddiasına yer veriliyor. Belgede, Küçük’ün 1984’ten itibaren Yeşil kod adını kullandığı öne sürülerek şöyle deniyor:
“1984’ten beri Küçük Yeşil diye anılır. JİTEM’in kuruluşundan beri bu kod adı ile bilinir. Sonra Küçük’ün üzerine varmaya başladılar. Bunun üzerine Küçük, Cem Ersever’den Yeşil kod adını kullanacak birini bulmasını istedi. Ersever’de gitti, Mahmut Yıldırım’ı buldu. Behçet Cantürk nerede öldürüldü, kim sorguladı, Kocaeli’nde. Küçük öldürüldü, sonra Yeşil yaptı dediler. Kocaeli çevresindeki cinayetler hep bu şekildi. Küçük nereye giderse ölümler oluyor, dikkat çekici değil mi?”
Aynı belgede, Yıldırım’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın adamı olduğu ve MİT ile arasına mesafe koyduğu da ileri sürülüyor. Ergenekon örgütünün Kuvayı Milliyeci olduğunu savunmasına rağmen CIA ajanlarınca kurdurulduğu iddiasına da yer veriliyor.
 
haberturk.com



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs