tarihe geçer! | " /> iyibilgi zoom " /> tarihe geçer! | "/> iyibilgi zoom "/>

En Sıcak Konular

Bu sözler tarihe geçer!

3 Ağustos 2008 20:20 tsi
Bu sözler tarihe geçer! Son dönemde bu sözlerle kimi zaman gülümsedik, kimi zaman şaşırdık. İşte tarihe geçen sözler ve sahipleri... iyibilgi zoom

Google davası: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın açtığı kapatma davasında, savunma veren AK Parti, bir terim ortaya koyarak dava hakkında ‘Google davası’ nitelemesini kullandı ve unutulmayacak bir tanımlama yapmış oldu.

Atatürk devrimleri toplumda travma yaratmıştır: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, New York Times Gazetesi’ne verdiği mülakatta, “Her devrim gibi Atatürk devrimleri de toplumda bir travma yaratmıştır.” dedi. Travma sözcüğü kendisiyle birlikte anılır oldu.

İstikrar senin neyine Vesayet!: Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin toplantısından bir diyalog: “Yanımda çalışan kadın bile ertesi gün ‘AKP’ye verdim abla’ dedi. ‘Niye evladım AKP?’ dedim. ‘Köprülerde yazıyor ya şunu yaptık, bunu yaptık. İstikrar var abla!’ dedi. İstikrar senin neyine Vesayet, istikrar senin neyine?”

AKP hükümetten sonra devleti de ele geçirmek istiyor: Bazı sözler de vardır ki, herkesin bildiği ama kimsenin söylemeye cesaret edemediği bir şeyi alenen ortaya koyar. İşte, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in, “AKP hükümetten sonra devleti de ele geçirmek istiyor.” sözü de bunlardan.

Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?: Manken Aysun Kayacı’nın, “Ben vergi veren bir insanım. Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir olamaz.” sözü gündemi uzun süre meşgul etti. Yabancı basından alıntılar yapıldı, çobanlar şikâyette bulundu.

Başörtüsü ile okumak isteyenler Suudi Arabistan’a gitsin: Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendisi için bir klasik haline gelen sözü önce, Türkiye’de sonra da ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’ndeki programda söyledi.

Çiçek sulamaya gitmiştim: Milletvekili Kamer Genç, bir gün oğlunun evinden, “Çiçekleri sulamaya gitmiştim” dedi. O dönemde bir kadınla ilişkisi olduğu iddia edilen Genç’in sözleri o zaman olduğu gibi bugün de herkesi gülümsetiyor.

Arkadaşı çaydan geçiriyordum: Aile dostu olduğunu iddia ettiği kadın ile samimi görüntüleri ortaya çıkan BELBİM eski Genel Müdürü Adnan Şahin, olayı anlatmak için “Arkadaşı çaydan geçiriyordum.” açıklamasını yaptı ve ertesi gün de görevden alındı.



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs