'Çuwal' çıktı! | " /> 'Çuwal' çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Çuval’ın içinden 'Çuwal' çıktı!

4 Ağustos 2008 08:29 tsi
Çuval’ın içinden 'Çuwal' çıktı! Sanık Halil Behiç Gürcihan’dan ele geçirilen ’Operasyon Kırıkay’ isimli belgeye göre, Ergenekon terör örgütü, ’Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için ’şeytani bir plan’ yaptı. İşte yapılan plan:

 Plana göre, Kuzey Irak’ta Türk Özel Timi askerlerine ’çuval geçiren’ ABD askerlerine ’aynı şekilde’ operasyon düzenlenecek, bu operasyonun hazırlıkları ve finansmanı da, "Çuwal" isimli bir belgesel ya da film çekilerek ’perdelenecek’ti...


Peker ile 'Çakır'ın 'derin dedikodu'su

ERGENEKON iddianamesinin ekleri arasında yer alan ve sanıklardan Halil Behiç Gürcihan’dan ele geçirilen ’Operasyon Kırıkay’ isimli belgede, ’Süleymaniye Baskını’nın intikamını almak için hazırlık yapan sanıkların, intikam operasyonunu kamufle etmek için aynı paralelde ’Çuwal’ isimli film ya da belgesel çekecekleri iddiası yer alıyor. Belgede, 2003’te Süleymaniye’deki Türk irtibat ofisine baskın düzenleyerek 11 Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikalılara komuta eden Albay Bill Maywille ile ona emri verenlerin tespit edilerek aynı muamelenin tekrarlanacağı, görüntülerin ise Türk milletine çeşitli araçlarla duyurulacağı belirtiliyor.

Başına Korkut Eken

Belgede ’Senaryo’ olarak kodlanan ve ’Yağmur Dönemi’, ’Gökkuşağı Dönemi’ ve ’Alacakaranlık’ olarak adlandırılan 3 yıllık bir süreç içinde gerçekleştirileceği ifade edilen operasyonun çekirdek ekibinin ise 3 kişiden oluşacağı ifade ediliyor. Üçüncü kişinin bu tarz özel operasyonları yönetebilecek kabiliyete sahip, tecrübeli bir isim olması gerektiği belirtilen belgede, önerilen isim olarak da, yanına ’ışıkçı’ yazıldığı dikkat çeken, Korkut Eken’in adı veriliyor.

’Film çalışması’ aldatması

Belgede yer alan ’Temel Protokol’ başlığı altında ise, gizliliğin esas olduğu, konu ile ilgili telefon, e-posta veya takip edilebilir herhangi bir mecra üzerinden asla haberleşilmeyeceği belirtiliyor. Konu hakkında soru ile karşılaşıldığında, ’bu tarz bir şey yapmanın mümkün olmadığı’, ’devletin zaten bunun intikamını aldığı’nın söylenmesi gerektiğine dikkat çekilen belgede, çalışmanın film çalışması olduğunun vurgulanması, yanıltıcı bilgiler verilerek dikkatlerin dağıtılması öneriliyor. Operasyon için gerekli ön hazırlık çalışmasının dikkat çekmemesi için, buna paralel olarak çekilecek ’Çuwal’ isimli bir film ya da belgeselin çeşitli kanallarda yayınlatılmasının öngörüldüğü belgede, böylece çekirdek ekibin faaliyetlerine paravan olacak sürecin başlatılacağı kaydediliyor.

Finansmanı sponsordan

Belgede, ’Senaryo’nun maliyetinin film maliyeti içine gizlenmesi, bu şekilde film için sponsor aranıyor görüntüsü altında gerekli finansmanın sağlanacağı da belirtiliyor. Film çalışması görüntüsü altında, başına çuval geçirilen askerlerin tek tek tespit edilmesinin de istendiği belgede, bu askerlerle görüşüleceği, esas ’Senaryo’da rol alıp almak istemeyecekleri yolundaki psikolojilerinin ölçüleceği, ancak ’Senaryo’nun kendileri ile asla paylaşılmayacağı ifade ediliyor.


hurriyet



Bu haber 877 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,506 µs