En Sıcak Konular

Özal suikastı nerede planlandı?

4 Ağustos 2008 10:20 tsi
Özal suikastı nerede planlandı?
Tarih 18 Haziran 1988, Ankara bir silahtan çıkan seslerle sarsılır.Hedef Başbakan Turgut Özal'dır. Tetikçi ele geçirilir fakat olayın üstü kapatılır?

Turgut Özal, 18 Haziran 1988'de Ankara Atatürk Spor Salonu'nda partisinin 2. olağan kongresinde Kartal Demirağ'ın (küçük resim) silahlı saldırısına uğramış ve parmağından yaralanmıştı.
Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde bulunan bir belgede, Kartal Demirağ'ın, Turgut Özal suikastını cezaevinde planladığı aktarılıyor. Kartal Demirağ'ın, "Seni yurtdışına çıkaracağız." denilerek ikna edildiği ileri sürülüyor.

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yakın tarihe dair çok sayıda bilgi ve belgeler yer alıyor. Yapılan operasyonlarda ele geçirilen ve 144 No'lu Mehmet Adnan Akfırat klasöründe 17 sayfalık ilginç bir mülakat dikkat çekiyor. Mülakatta Muhsin isimli bir itirafçı, Kartal Demirağ'ın Özal suikastının cezaevinde planlandığı bilgisini savcıya aktardığını anlatıyor.

Estetik cerrahiyle ameliyat edilerek yüzünün değiştirileceği, askerlik işlerinin düzenlenmesi, maddi yardım yapılarak ömür boyu ailesinin korunacağı gibi vaatler sonrasında itirafçı olan Muhsin isimli şahsın ifadelerine göre, suikastı gerçekleştiren Kartal Demirağ cezaevinden kaçmadan önce birçok kişiyle görüştü. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Muhsin, şöyle diyor: "Demirağ'ın Özal'ı vurduğu gün cezaevi savcısına dedim ki, burada itirafta bulunmak isteyen bir şahıs var. Yalnız askerî istihbarata bilgi vermek istiyor. Cezaevinde iken Kartal Demirağ'la ilgili şahısların tek tek isimlerini biliyor." Muhsin, mülakatın devamında suikastın cezaevinde planlandığını söylüyor. Muhsin'in bilgilendirmesi üzerine cezaevinde kalan Cemal Kozan da savcıya ifade vermiş. Kozan, ifadesinde Almanya'dan gelen Ali isimli bir şahısla Denizli'den gelen bir öğretmenin Kartal Demirağ ile görüştüğünü anlatmış. Görüş sırasında nelerin konuşulduğunu ve Kartal Demirağ'ın kaçmadan önce cezaevi müdürüne nasıl baskılar yapıldığını açıklamış. Özal suikastının sağ örgütler tarafından yapıldığını anlatan Kozan, Denizlili öğretmenin Demirağ'a, "Seni yakında buradan çıkaracağım. Yurtdışında olacaksın." sözünü verdiğini belirtmiş. İtirafçı Muhsin bu konuda kendisinin de savcıya itiraflarda bulunduğunu; ancak verdiği ifadelere rağmen hiçbir şeyin yapılmadığını, kendilerine de baskı uygulandığını söylüyor.




Bu haber 797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs