Dolar ne kadar düşer? | " /> Dolar ne kadar düşer? | "/>

En Sıcak Konular

Dolar ne kadar düşer?

4 Ağustos 2008 10:00 tsi
Dolar 
ne kadar düşer? Kapatma davasının sonuçlanmasıyla düşüşünü hızlandıran dolar 1,15’in de altına indi. Dolar daha düşecek mi? Düşerse nereye kadar gider? İşte uzman tahminleri...

Son dönemde kademeli olarak düşüşte olan dolar AK Parti’nin kapatılmaması sonrasında aşağı yönlü eğilimini sürdürdü. Kapatma davası sonrasında 1,35’e kadar yaklaşan dolar bugün 1,15’in de altına geriledi. Bankalararası piyasada dolar 1,1495 YTL ile 15 Ocak’tan bu yana en düşük düzeyi gördü.  

Peki dolar daha ne kadar düşer? Kısa vadede nasıl bir seyir izler? Herkesin merakla sorduğu bu soruyu uzmanlar NTVMSNBC için değerlendirdi.

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar: Dolar 1,15’in altını gördü ancak bu seviyede kalıcı olmaz. Piyasalarda aşırı iyimserik hakim. Dava sonrası yabancı girişlerinin artık biraz zorlama olduğunu düşünüyorum. 1,14’lerin altını görebileceğimize ihtimal vermiyorum. Belki 1,14 olabilir ancak kurda yukarı bir tepki bekliyorum. Tepkinin boyutunu çok yüksek beklememek lazım. Böyle bir durumda kur en fazla 1,20’lere kadar gidebilir. Kısa vadede 1,18 civarına çıkabilir. Doları kalıcı olarak yükseltecek tek şey, uluslararası piyasalarda büyük çalkantı olması. Oralar bozulmadan döviz kuru yükselmez. Faizler yüksek kaldığı sürece döviz kuru üzerinde baskı yaratıyor.

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç: Dolar kısa vadede 1,10 YTL seviyelerine doğru düşer. Bu seviyenin altını gömesi için ABD’deki resesyon söylentilerinin tamamanen ortadan kalkması gerekiyor. 1,10 YTL test edildikten sonra yıl sonuna doğru 1,20’leri görebiliriz. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımına giderse, dolar TL karşısında bir miktar değer kazanabilir. Kurun 1,20 YTL’nin üzerine çıkmasını pek olası görmüyorum.

Anadolu Yatırım Stratejisti Halil Reçber: 1,1450-1,1650 arasında birkaç gün seyir görebiliriz. 1,1650 üzerinde bir kapanış olursa buradan 1,18’lere gelebilir. Ancak şu anki görüntü bu ihtimalin zayıf oludğunu gösteriyor. Dolarda son 6.5-7 yılın en düşüklerini görme ihtimali artıyor. Dolar bu hafta 1,1650 üzerinde bir kapanış yapamazsa büyük ihtimalle ilk etapta 1,05 YTL’ye kadar gerileme görebiliriz. Böylece 2 Nisan 2001’den beri en düşük seviyeye gelmiş olur. 1,1650’nin üzerinde kapanırsa 1,1850’ye kadar tepki anlamına gelecek. Sadece dolarda son bir buçuk ayda yaşanan düşüşün bir düzeltmesi olarak bakacağız. Ancak sonra yine düşüüşe geçecek ve yine 1,05’i görebiliriz.

NTV



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs