En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu'ndan radikal karar

4 Ağustos 2008 16:00 tsi
Bakanlar Kurulu'ndan radikal karar Bakanlar Kurulu sonrası görüşülen konuları açıklayan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, hükümetin ramazan fırsatçıları ile ilgili aldığı önemli kararı duyurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıya ilişkin açıklamalar yaptı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde orman yangınları olduğunu anımsatarak, bunların bir kısmının ihmalden ve dikkatsizlikten, bir kısmının da küresel ısınmanın beraberinde getirdiği sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.

Bakanlar Kurulu'nda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yangınlarla ilgili bilgi verdiğini belirten Çiçek, ''Bunlar bir daha olmasın diye alınması gereken ilave tedbirler nelerdir, bunların bir değerlendirilmesi yapıldı'' dedi.

Çiçek, yangınlar vesilesiyle zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanması ile ilgili olarak valilik emrine yeterli ödeneğin gönderildiğini, ihtiyaç olması durumunda tekrar gönderim yapılabileceğini ifade etti.

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile yarın Antalya'ya gideceğini bildirdi.

''RAMAZAN AYININ YAKLAŞMIŞ OLMASI SEBEBİYLE MAALESEF AŞIRI KAR HIRSI İÇERİSİNDE HAREKET EDEN VE PİYASADA SPEKÜLATİF HAREKETLERE SEBEBİYET VEREN BİR KISIM İNSANLAR VAR''

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ramazan ayının yaklaşmış olması sebebiyle aşırı kar hırsı içerisinde hareket eden ve piyasada spekülatif hareketlere sebebiyet veren bir kısım insanlar bulunduğunu belirterek, ''Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere konu ile ilgili bakanlar bu konunun üzerine hassasiyetle gideceklerdir'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun ilk bölümünde yasama çalışmalarını değerlendirdiklerini belirterek, hükümet olarak tüm milletvekillerine, siyasi partilerin genel başkan ve grup başkanvekillerine, grup yöneticilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Çıkarılması gereken başlıca yasalar olduğunu, bunların başında Türk Ticaret Kanunu geldiğini belirten Çiçek, bu yasanın yetişmediğini kaydetti.

Bu yasanın hem Avrupa Birliği (AB) açısından müzakerelerin bir anlamda ön şartı hem de Türkiye'nin yapısal değişikliğine temel teşkil edecek bir düzenleme olduğunu ifade eden Çiçek, bu yasayı ilk fırsatta çıkarmayı düşündüklerini bildirdi.

Toplantıda asayiş konusu da ele aldıklarını belirten Çiçek, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin terörle mücadele yürüttüğünü hem de Güngören'de herkesi üzen bir terör eyleminin meydana geldiğini anımsatarak, hayatını kaybeden vatandaşlara, güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın İstanbul'daki olayla ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğini söyleyen Çiçek, ''Burada da maddi kayıpları olanlara, kayıplarının karşılanması noktasında bir kararımız var. Valilikler gerekli tespitleri yaptıktan sonra bu ödemeleri yapabilecektir'' dedi.

Çiçek, şunları kaydetti:

''Bir başka konu, Ramazan ayının yaklaşmış olması sebebiyle maalesef aşırı kar hırsı içerisinde hareket eden ve piyasada spekülatif hareketlere sebebiyet veren bir kısım insanlar var. Bu konu üzerinde durduk. Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere konu ile ilgili bakanlar bu konunun üzerine hassasiyetle gideceklerdir. Kimsenin, vatandaşın ekmeğiyle oynamaması, normal karın ötesine geçen bir çabanın içinde olmaması gerekir. Dolayısıyla Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar konuyla ilgilenecekler ve gereği neyse yapılacaktır.''

Çiçek, Bakanlar Kurulunun bundan sonra iki haftada bir toplanacağını bildirerek, diğer toplantıda bakanlıkların yaz çalışmalarıyla ilgili konuların değerlendirileceğini ifade etti.

AA



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs