En Sıcak Konular

Birlikte açılış yapıp temel attılar

6 Ağustos 2008 17:37 tsi
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, Polatlı'da yaptırılan Mehmetçik Anıtı'nın açılışını Org. Başbuğ ile birlikte yaptı. Halef-selef komutanlar, müzenin temeline harç döktü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kamuoyunda Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilgili yapılan tartışmalara değinirken, ''İddia da sizin, cevap da sizin'' dedi. 

Koç Holding tarafından Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptırılan ''Mehmetçik Anıtı''nın açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''YAŞ ile ilgili iddialara ne diyorsunuz?'' diye sorması üzerine Yıldırım, ''İddia da sizin, cevap da sizin. Benim diyeceğim bir şey yok. İddia eden de sizsiniz, soran da sizsiniz. İlgili kurumlar bir şey olmadığını açıkladı'' dedi.

Bir başka gazetecinin Ankara-Eskişehir arasındaki hızlı tren projesine ilişkin sorusu üzerine de Bakan Yıldırım, hızlı tren işletmeciliğine Avrupa'da başlayan 6'ıncı ülkenin Türkiye olacağını, dünyada ise Türkiye'nin 8'inci ülke konumuna geleceğini ve bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, burada kullanılan teknolojinin gelişmiş teknoloji ve yüksek hız olduğu için testlerinin defalarca yapılması gerektiğini, emniyette her hangi bir zaaf olmayacak şekilde tekrarlanmasına ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Bu yüzden kendilerinin uzmanlara, teknik adamlara, demir yolundaki arkadaşlarına pek fazla baskı yapmadıklarını ifade eden Yıldırım, ''(Bütün işler yerli yerinde olsun, geç olsun güç olmasın) diyoruz, ama hedefimiz yılın sonunda Ankara-Eskişehir arasını ticari seferlere açmak'' dedi.

 haber 7



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs