En Sıcak Konular

Gül'ün yeri belli oldu!

6 Ağustos 2008 21:06 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, ailesiyle mavi tura çıktı...

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ailesiyle birlikte Muğla’nın turkuaz sularıyla dünyaca ünlü Göcek koylarında özel bir yatla mavi yolculuğa çıktı. Gözden uzak koylarda denize giren Gül ve ailesinin bulunduğu yatın güvenliği, zodyak botlar ve jet-skileri kullanan korumaları sağlıyor.

Dün akşam özel uçakla Antalya'ya gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Gül, sürpriz yaparak, saat 22.45’de Dalaman Havaalanı’na indi. Gül ve ailesinin Dalaman'a gelişi kentin birçok yöneticisine haber verilmeyerek gizli tutuldu. Cumhurbaşkanı Gül ile ailesi, özel araçlarla Dalaman’a 15 kilometre uzaklıktaki Sarsala Koyu’na geçti. Gül ve ailesi burada kendilerini bekleyen zodyak botlarla denize açılıp, kendilerini bekleyen özel yata ulaştı. Uzunluğu 45 metre, üç katlı süper lüks motor yata binen Gül Ailesi'nin sürpriz tatili de böylece başlamış oldu.

Abdullah Gül ve ailesini taşıyan yat gün boyunca Göcek’in yat trafiğinin yoğun olmadığı koylarında dolaştı. Cumhurbaşkanlığı korumaları da başka bir tekne ile takip ederek yatın güvenliğini sağladı. Zodyak botlar ve jet-skileri kullanan korumalar yatın yanına kimseyi yaklaştırmadı. Ancak yattaki önemli konuğun Cumhurbaşkanı Gül olduğu özellikle gizlendi.

Korumalar yata yaklaşmak için ısrarcı olanlara, yatta önemli bir misafir olduğunu, kendilerinin de resmi görev yaptığını söyleyip kibarca uzaklaştırdı.

Teknede 5 kişi oldukları öğrenilen Gül Ailesi, gözden uzak koylarda denize girdi. Cumhurbaşkanı Gül’ü taşıyan yat geceyi de Göcek koylarında geçirdi.

Bu arada Okluk’daki Cumhurbaşkanlığı Konukevi’nin geçtiğimiz hafta bakım ve temizliğinin de yapıldığı öğrenildi. Gül ailesinin gelecekte burayı kullanabileceği bildirildi.

ÖZAL DA GÖCEK'E GELMİŞTİ

Merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal da Göcek’de mavi tura çıkmış, daha sonra da her yaz gelmeye başlayınca doğa harikası beldeyi tüm dünyaya tanıtmıştı. Daha sonra Marmaris Okluk Koyu’ndaki Devlet Konukevi'ni kullanmaya başlayan Özal, kalabalık olduğu gerekçesiyle Göcek’e gitmemişti.

hurriyet



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    83,810 µs