Oktay Ekşi'den Kılıçdaroğlu'na tepki | " /> Oktay Ekşi'den Kılıçdaroğlu'na tepki | "/>

En Sıcak Konular

Oktay Ekşi'den Kılıçdaroğlu'na tepki

7 Ağustos 2008 14:29 tsi
Oktay Ekşi'den Kılıçdaroğlu'na tepki Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'den CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki geldi..

Kılıçdaroğlu'nun hükümet ile asker arasındaki ilişkilerin 'tuhaf biçimde iyi' olduğu yönündeki sözlerine anlam veremediğini belirten Ekşi, "Kılıçdaroğlu diyor ki "Hükümet ile askerin arası tuhaf bir biçimde iyi". Ne demek böyle bir şey. Zaten iyi olması lazım. Kötü olmasını bekleyebilir misin? Sistem onunla onun uyumlu çalıştırılmasını gerektiriyor. Kılıçdaroğlu sevdiğim de bir isim fakat böyle bir şey doğrusu aklımın aldığı bir laf değil. Yanlışların pek çok olduğu harika bir ülkede yaşıyoruz." dedi.

NTV'de yayınlanan Yazı İşleri programına katılan köşeyazarı Oktay Ekşi, CHP'nin son dönemdeki çıkışları ile Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon soruşturması sürecindeki tutumunu değerlendirdi. CHP'lilerin 20 senedir laikliği savunma işini askere ihale ettiğini belirten Ekşi, "Laikliği savunma askerin işi değil, CHP'nin işi, programıyla, tarihiyle. Sen 20 sene bu işi askerin üzerine ihale et. 21. sene senin işin değil de. İnönü dönemini de yaşadık o zaman böyle bir şey yok idi. Sen niye yıllarca oraya ihale ettin de şimdi hayal kırıklığı yaşama hakkını kendinde görüyorsun yok ki böyle bir hakkın." ifadesini kullandı.

"Genelkurmay Tolon Paşa'ya insani ilgiyi göstermedi"

Ekşi'den bir eleştiri de Genelkurmay Başkanlığı'na geldi. "Genelkurmay Başkanlığı'nın bazı meselelerde yeter duyarlılığı gösterdiğini düşünmüyorum." diyen Oktay Ekşi, Hurşit Tolon ve Şener Eruygur paşalara yeterli ilgilin gösterilmediğini belirterek, "Hurşit Paşa içeri girdi Genelkurmay herhangi bir şekilde insani ilgi de göstermedi. Anladım Genelkurmay arkasında dursun, Eruygur Paşamızı vermeyiz desin gibi bir şey düşünemem. Böyle bir şey beklemem ama insani ilgi bir şekilde ifade edilebilir idi. Bundan uzak durduğuna şahsen kaniyim." Şeklinde konuştu.
 
zaman



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs