En Sıcak Konular

Hafta sonunda hava nasıl?

7 Ağustos 2008 17:18 tsi
Batıda bunaltıcı hava, rüzgarın kuvvetlenmesiyle etkisini azaltırken kuzey kesimlerde de sıcaklık düşüyor. Kuvvetli rüzgar hafta sonu hafifleyecek.

İstanbul’da rüzgar sert esmeye başladı. Saatteki hızı 35 km’yi bulan poyraz gölgede serinlik veriyor. Akşam ve geceleri rüzgar hafifleyip, nem oranı arttığından hava yine bunaltıcı. Ankara’da rüzgar sert, bu iki gün sıcaklıkta düşüş yaşansa da, hafta sonu yeniden artacak. İzmir’de dünkü bunaltıcı havanın ardından bugün kuvvetlenen rüzgar serinlik vermeye başladı. Kent merkezinde rüzgar daha hafif. Bursa bugün rüzgarlı, Adana’da sıcaklık fazla değişmiyor. Gölgede İstanbul 29, Ankara 33, İzmir 35, Bursa 31, Adana 36 derece.

 Marmara’da iki gündür etkili olan bunaltıcı hava koşulları, bugün poyrazın kuvvetlenmesiyle etkisini azalttı. Ancak güneşin altında hava yine çok sıcak. Gölgede ise rüzgar serin bir hava yaratırken, hissedilen sıcaklığı 25 dereceye kadar düşürüyor. Denizciler dikkatli olmalı, Çanakkale-Balıkesir çevresinde rüzgarın saatteki hızı 40 km’yi bulabilir. Kuvvetli rüzgar hafta sonu hafifleyecek. Bugün Sakarya 30, Edirne 34, Balıkesir 32 derece.

 İç Anadolu Bölgesi’nde de Ankara-Konya boyunca bugün rüzgar sert. Bu iki gün sıcaklıkta düşüş olsa da, hafta sonu tekrar yükselecek. Konya 30, Eskişehir 32, Sivas 27 derece.

 Ege Bölgesi’nin kuzeyinde Çeşme’ye kadar rüzgar yeniden kuvvetli. Dünkü bunaltıcı hava koşullarının ardından bugün rüzgar kıyılara serinlik veriyor. Gölgede hissedilen sıcaklık 30 derecenin altına düşse de güneşin altında 35 dereyi aşıyor. Kuşadası’ndan itibaren güneyde rüzgar daha hafif. Bölgede rüzgar hafta sonu hafifliyor, yalnızca kıyılara serinlik verecek. Bugün Denizli 37, Muğla 36, Kütahya 30 derece.

 Akdeniz Bölgesi’nde sıcaklık fazla değişmiyor. Mersin-Adana arasında, yüzde 60’ı geçen nem oranı nedeniyle hava çok bunaltıcı. Antalya’da ise poyraz yarın da kuru hava koşulları yaratacak. Hafta sonu ise güneyden esecek rüzgar Antalya’da nem oranını artıracak. Bugün Antalya 39 derece..

 Güneydoğu genelinde sıcaklıklar 40 dereceye yakın.  Diyarbakır 39 derece.

 Doğu Anadolu’nun güneyinde hava az bulutlu. İlerleyen saatlerde Erzurum ve Kars’ta yağacak yağmur gece saatlerinde kuvvetlenecek. Yarın bölgede sağanak yağmurlar bekleniyor. Bugün Erzurum 27, Van 28, Malatya 36 derece.

 Batı Karadeniz’de bugün kuvvetlenen poyraz havayı serinletiyor, yarınsa rüzgar çok daha sert esecek. Rize-Artvin’de yağmurlar sürüyor. Hafta sonu rüzgar hafiflerken, sıcaklık da artacak. Bugün Trabzon 27, Bolu 29 derece.

HABER7-NTV



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs