En Sıcak Konular

Allah bizi affetsin

8 Ağustos 2008 09:46 tsi
Allah bizi affetsin
Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan 367 krizi için Allah'tan af diledi... 367 krizi uzun yıllar konuşulacak gibi. Meclise girmeyen partisinin durumunu DP lideri Soylu, işte bu sözlerle özetledi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Süleyman Soylu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, ilginç açıklamalarda bulundu.

Soylu'dan 367 özrü

Bir gazetecinin, ''DP'nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde meclise girememesini ve 367 yeter sayısının bulunamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' biçimindeki sorusu üzerine Soylu, ''Türkiye'de, hele 367 ile cumhurbaşkanlığı meselesinde CHP ile hareket ettiğimiz için, yüce Allah bizi bu dünyada da affetsin öteki dünyada da. Evet uzlaşma siyaseti, evet mutabakat siyaseti ama CHP, 1960 ihtilaliyle, 1961'de yaşananlarla ilgili Türkiye'nin önünde açıkça özür dilemezse, DP'nin CHP ile ilgili yolu hiçbir yerde kesişmeyecektir'' dedi.

Anayasa acilen değişmeli

Türkiye'nin, kendisini 21. yüzyıla hazırlayacak bir anayasa yapması gerektiğini bildirdi ve, ''Türkiye, bu siyasal sistemini ve bu anayasasını sivil ve demokratik bir anayasayla acilen değiştirmelidir'' dedi.

MHP ve AKP millet iradesini duvara toslattı

Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa'nın 10. ve 42. maddeleriyle ilgili aldığı kararın, MHP ve AK Parti'nin ''millet iradesini duvara toslatması'' anlamına geldiğini savunan Soylu, bu kararla Anayasa Mahkemesi'nin meclis üzerinde vesayet hakkı kazandığını ileri sürdü.

Mevcut meclisin anayasa değişikliğinin önünü tamamen tıkadığı görüşünü ileri süren Soylu, makul bir süre içinde ulustan yeni bir güç alınmasının gerektiğini kaydetti.

Ulusla beyaz sözleşme imzalayacağız

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Soylu, ulusla imzalayacakları ''beyaz sözleşme'' ile gençlere, kadınlara, eğitime, bireysel hak ve özgürlüklere, din ve vicdan özgürlüklerine ve tam demokrasiye yönelik tüm açılımların ortaya konduğu reformist bir program yapacaklarını dile getirdi.

Soylu, rektör atamalarına ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti: 'Sayın Cumhurbaşkanı, görev süresi boyunca, cumhurbaşkanlığının gereklerini, Türkiye'yi krizden uzaklaştıracak, Türkiye'yi rahatlatacak ve Türkiye'de herkesin cumhurbaşkanı olabilecek fırsatları cömertçe harcamıştır. Rektörler konusundaki değerlendirmenin 3 aşamada yapıldığı ortadadır. Keşke AKP ile çok ilintili olan insanların atanmasında biraz daha itina gösterilseydi.''



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs