suikast emri | " /> suikast emri | "/>

En Sıcak Konular

Perinçek'ten Yılmaz'a suikast emri

8 Ağustos 2008 10:11 tsi
Perinçek'ten Yılmaz'a suikast emri Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a yönelik bir suikast planladığı ileri sürüldü.

Olayın sanıklarından Murtaza Didin, 1997 yılında Kocaeli Terörle Mücadele Şubesi'ne verdiği ifadede, Yılmaz'a suikast emrini Perinçek'ten aldığını söyledi.

Perinçek'in kendisine sahte kimlik ve tabanca verdiğini belirten Didin, karşılığında para aldığını söyledi. İddiaya göre, suikastın senaryosunu Perinçek hazırladı. Tetikçi olarak kullanmayı düşündüğü, ülkücü kökenli Murtaza Didin, Veysel Kaya ve Hacı Türkkanı üçlüsünü, Mehmet Ağar, Sedat Bucak ve Tansu Çiller'e bağlı bir örgüt gibi gösterip, Yılmaz'a yönelik bir suikastla ülkede kaos çıkaracaktı.


Perinçek'in, suikast timinde bulunan Veysel Kaya ve Hacı Türkkanı'yı Aydınlık dergisine kapak yaptığını kaydeden Didin, ifadesinde şu iddialarda bulunuyor: "Suikast sonrası beni ailemle birlikte yurtdışına çıkaracakları için bu işin aslını kimsenin öğrenemeyeceğini belirtti. Aydınlık Dergisi eylemden sonra yapacağı yayınlarda beni Kemal Öktem'in kampında gösterecek, Veysel Kaya'yı Fatih Bucak'la irtibatlı birisi olarak tanıtacak, Hacı Türkkanı'yı da benim ve Veysel Kaya'nın adamı şeklinde gösterecekti. Beni ve Veysel'i azmettirici olarak gösterecekti. Bu olayı dolaylı olarak Kemal Öktem'in kampına bağlayacak, Sedat Bucak'ın yeğeni Fatih Bucak'ı da yukarıdaki olayla bağdaştırarak, çete görünümü verip kamuoyuna açıklayacaktı. Bana 450 milyon lira verdi."

Didin ifadesinde, suikast planını hayata geçirmek için Hacı Türkkanı'yı razı ettiğini söylüyor. Suikastı Mesut Yılmaz'ın 1997 yılındaki Eskişehir mitinginde yapmayı planladıklarını iddia eden Didin, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Birinci karar olarak miting esnasında havaya ateş etmek suretiyle eylemi gerçekleştirecektik. İkinci karar olarak Hacı Eskişehir'e giderken ben polise ihbarda bulunacaktım. Hacı silahla yakalanacak ve poliste yapacağı açıklamada suikast eylemi için Eskişehir'e geldiğini, eylem kararını benimle birlikte aldıklarını açıklayacaktı.

Eymür, Mesut Yılmaz suikastını açıklamıştı

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Mesut Yılmaz'a suikast girişimini 'Atin' isimli internet sitesinde açıklamıştı. 1997 yılında Perinçek grubunun Türkiye'yi karıştırmak için bir tertip hazırladığını belirten Eymür, Yılmaz'a suikast teşebbüsü için Gölcüklü Murtaza Didin, Hacı Türkkanı ve Veysel Kaya isimli borç içinde yüzen üç ülkücü gençle anlaşıldığını iddia etmişti.

Ülkücü gençlerin İşçi Partisi'ne ait bir araçla İstanbul'a getirildiğini öne süren Eymür, tetikçilerin Ataköy'de Kamil Dede'nin kardeşi Ali Dede'ye ait bir daireye yerleştirildiklerini ileri sürmüştü. Ülkücü gençlerle 10 bin mark, 500 milyon lira, ailelerine ömür boyu bakım ve Küba'ya kaçış şartıyla anlaşıldığını iddia eden Eymür, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yılmaz'a suikast tesebbüsü öldürme veya yaralama amaçlı planlanmadı, korkutma amaçlıydı. Havaya doğru ateş edilecek ve halkın linç etme tehlikesine karşı, eylem polislere yakın bir yerden yapılacaktı. Eylem sonrası Hacı, suçu Murtaza'nın üstüne atacaktı. Eylemin gerekçesi de 'Yılmaz'ın Susurluk olayını çok abartması, Abdullah Çatlı ve çok değerli devlet adamı Mehmet Ağar'ı yıpratması ve Öcalan ile aynı ağızdan konuşması' olarak açıklanacaktı."

samanyolu haber



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs