En Sıcak Konular

Canlı yayında yalan haber kavgası

8 Ağustos 2008 10:26 tsi
Aslan ile Milliyet Gazetesi Magazin Müdürü Eyüboğlu, canlı yayında birbirine girdi. Tartışmanın nedeni ise yalan haberler...

Kanaltürk'te Doğa Rutkay'ın sunduğu 'Herşeyi Söylemek Mümkün' programına konuk olan oyuncu Hatice Aslan ile Milliyet Gazetesi Magazin Müdürü Ali Eyüboğlu arasında tartışma yaşandı.

Hatice Aslan'ın magazini eğlenceli bulmadığını ve magazincilerin kişilerin özel hayatlarını ve ailelerini düşünmeden haber yaptıklarını söylemesi üzerine başlayan tartışma gergin anlara neden oldu. Zaman zaman araya girmeye çalışan Doğa Rutkay, başarılı olamayınca tartışma bir süre devam etti. Rutkay, sonunda "Bu magazinden çıkalım artık" diyerek duruma müdahale etti ve tartışma sona erdi.

İşte o gergin anlarda yaşanan konuşmalar:
Hatice Aslan: Magazini ben çok eğlenceli bulmuyorum. Bir şeyleri haber yaparken bir çok şeyi atlıyorlar. Özel hayatı, aileleri, anneyi, babayı, çocuğu, bir sürü şeyi atlıyorlar. Kafadan atma bazen.. Demiyorlar ki 'Bunun babası var, çocuğu var. Belki babası okuyacak bu haberi, belik köşedeki bakkal amca okuyacak. Hiç düşünmüyorlar bunları

Ali Eyüboğlu: Biz başka şey tartışmaya geldik de siz ciddi ölçüde bir önyargılar zincirinde gidiyorsunuz.' 'Düşünmüyorsunuz, çocuğu var...' Gazeteci haberi okunsun diye yapar. O haberden rahatsız olan kişi kimdir, neden rahatsız oluyor? Yalan diyorsunuz, hangi yalandan bahsediyorsunuz.

Hatice Aslan: Herşey yalan. O kadar çok var ki. Hangi birini sayayım ben size şimdi. Kendinizi kandırmayın lütfen. Çok yalan var. Yapmayın, kendinizi kandırıyorsunuz. Yapmayın!

Ali Eyüboğlu: 17 yıldır Milliyet'te yazıyorum ben.

Hatice Aslan: Olabilir, yalanın yıllarla alakası yoktur.

Ali Eyüboğlu: Buyrun, Milliyet gazetesinde bana 2 tane yalan haber ispat edin ben bırakacağım. Ben burada Milliyet Magazin Müdürü olarak varım. Hanfendi diyor ki 'Bütün magazin haberleri yalan' İspatlayacaksınız, böyle ortalama konuşamazsınız, saygısızlık yapıyorsunuz.

Hatice Aslan: Siz yapıyorsunuz. Bütün magazin haberleri yalan demedim. Bazı magazin haberleri düşünülmeden yapıyor dedim.

Ali Eyüboğlu: Buyrun örnekleyin, şu haber yalan haber deyin. Fırsat buldukça oradan bir gol atayım da nasıl atayım diye düşünüyor.

Hatice Aslan: Hiç tanımadığınız çok belli oluyor beyefendi. Boşuna konuşmayın. Tiyatro seyretmiyorsunuz, sadece magazinden takip etmeye çalışıyorsunuz olmaz! Tanımadan konuşmayın. Lütfen, beni tanımıyorsunuz.

Ali Eyüboğlu: Ben sizin 5 tane röportajınızı kullandım. Ben yaptırdım o röportajları. Sizin röportajlarınızda anlattıklarınız sizi anlatmıyorsa başka bir şey anlatıyorsa..

Hatice Aslan: Milliyet gazetesinin bana yazdığı röportajlardan birinde 'Kocamustafapaşa' diyorum, 'Kasımpaşa' diye başlık atılmıştı.

Ali Eyüboğlu: Hangisi, hangi röportaj, ne zaman?

Hatice Aslan: Neyse boşverin önemli değil.

Televizyongazetesi



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs