En Sıcak Konular

İbrahim Tatlıses gözaltına alındı

8 Ağustos 2008 10:43 tsi
Sauna Çetesi soruşturması kapsamında 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından olan türkücü İbrahim Tatlıses'in akşam üzeri gözaltına alındığı ifade edildi.

''Küre Operasyonunun'' ardından açılan ve kamuoyunda ''Sauna Çetesi'' olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından olan türkücü İbrahim Tatlıses'in akşam üzeri gözaltına alındığı ifade edilirken, gözaltı sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tatlıses'in Vatan Caddesi'ndeki Organiz Suçlar Müdürlüğü'nde yada Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguyaalınıdığı iddia edilirken emniyet yetkilileri her iki kurum önünde bulunan gazetecelere olayla ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Tatlıses dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Dava kapsamında bir önceki celsede dinlenen ve Tatlıses’in 500 bin dolar karşılığında kendisinden Derya Tuna’yı öldürmesini istediğini öne süren Hüseyin Bozan’ın iddialarını yalanlayan Tatlıses “Ben ne kendisini tanırım, ne de konuşmuşluğum vardır. Bana cezaevinden tehdit mektupları gönderdi. İbo Show’da şunu, bunu söyleyeceksin diye... Ben, kendisiyle anlaşmışsam, neden bana tehdit mektupları göndersin? Anlattıkları tamamen yalandır. Hüseyin Bozan’ın amacı para sızdırmaktır” dedi.

 


 

Savcılık emriyle alındı

Tutuksuz yargılandığı duruşmanın ardından İstanbul’a dönen Tatlıses, Derya Tuna’nın vurulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Tatlıses’in Hüseyin Bozan’ın ifadeleleri doğrultusunda gözaltına alındığı ve gözaltı emrinin savcılık tarafından verildiği öne sürüldü.

Küre Operasyonu davasında geçtiğimiz mayıs ayında ifade veren Hüseyin Bozan şu iddialarda bulunmuştu: “Tatlıses 2002’de Derya Tuna’yı öldürmemi istedi ve ‘Karşılığında 500 bin dolar vereceğim’ dedi. Ben de kabul ettim. Ancak olay günü kendi kafamdan kadına acıyıp ‘Öldürmeyeyim, sadece korkutup bir el ateş edeyim’ dedim. Cezaevindeyken Tatlıses’e mektup yazdım. Ancak bana bakmadı ve hiç para vermedi. Cezaevinden çıktıktan sonra Tatlıses’i aradım ama bana dönmedi. Ardından Tatlıses beni arayıp tehdit etti.”

 

Edinilen bilgilere göre İbrahim Tatlıses'in gözaltına alındığı iddia edilmişti. Konuya İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah açıklık getirdi.

Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet binasında geç saatlere kadar bekleyen Cerrah, saat 24.00'da binadan çıkış yaptı. Gazetecilerin, "İbrahim Tatlıses gözaltına alındı mı?" sorusuna Cerrah, "Nerden çıkartıyorsunuz? Yok öyle bir şey" cevabını verdi.

Gazetecilerin emniyet binasındaki bekleyişleri devam ediyor.

8 sütun



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs