En Sıcak Konular

Başbakan neyin mücadelesini veriyor?

8 Ağustos 2008 10:47 tsi
Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerine katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ayrımcılığı asla kabul etmediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız arasında, illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz arasında bir ayrım yapmayı, birini diğerinden üstün, farklı görmeyi asla kabul etmiyoruz. Türkiye'nin imkanlarını, fırsatlarını, zenginliklerini 81 ilimiz eşit, adil şekilde dağıtmanın mücadelesini veriyoruz" dedi.

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bizim şehitliklerimiz, aslında bizlere çok şeyler anlatıyor. Bugün Bitlis'in, Bitlis gibi bir çok ilimizin şehitliklerinde, ülkenin her köşesinden vatan evlatlarının isimlerini görürsünüz." diye konuştu.

Edirneli ile Bitlisli, Iğdırlı ile İzmirli, Samsunlu ile Vanlı vatandaşların aynı şehitlikte yan yana defnedildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Çanakkale'de kahramanca savaşan 16. Kolordu, daha Çanakkale Zaferi'nin yorgunluğunu atamadan Bitlis'e intikal etmiş, orada gösterdiği kahramanlığın aynısını burada göstermiş, orada tarih yazdığı gibi, burada da tarih yazmıştır. Çünkü, vatanın her karış toprağı kutsaldır. Çanakkale Türkiye için ne kadar önemli ise İstanbul, Sarıkamış, Artvin, Kars, Bitlis, Van da Türkiye için o kadar önemlidir. Tarihin bize anlattığı budur." şeklinde konuştu.

Anadolu'da düşman işgalinden kurtulan ilk ilin Bitlis olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bitlis, kazandığı bu zaferle, dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın, bir olmanın, birlikte olmanın, adeta canlı, yaşayan bir abidesi olmuştur. Edirne'den Erzurum'dan, Ankara'dan, Samsun'dan, İzmir'den, Gaziantep'ten, Van'dan kısacası yurdun her köşesinden Bitlis'i işgalden kurtarmak için burada toplanmış, tek yürek olmuştur." diye konuştu.

samanyolu haber



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs