En Sıcak Konular

Manavgat'ı taraftar grupları ağaçlandıracak

8 Ağustos 2008 10:55 tsi
Antalya tarihinin en büyük yangını, 5 günde söndürülebildi. Yaklaşık 10 bin hektar kül oldu. Antalya Manavgat'ta yaklaşık 10 bin hektarlık alanda etkili olan ve 2 milyondan fazla ağacı yok eden yangın bölgede derin yaralar açtı.

2 kişinin hayatını kaybettiği yangında zarar görenlere yardım götüren resmî ve sivil kuruluşlar, ağaçlandırma çalışmaları yapmayı da hedefliyor. On binlerce üyesi bulunan ünlü takımların taraftar grupları da bu seferberlikte yer almak için sıraya girdi. Orman yangınları konusunda ilk somut adım Beşiktaşlı taraftarlardan geldi. Kendini feshetmeden önce, çevre sorunlarına yönelik pankartlarıyla sık sık gündeme gelen Çarşı grubu, Forza Beşiktaş adlı internet sitesinde orman yangınlarına karşı kampanya başlattı. Kampanya ile Manavgat'ta 'Beşiktaş Ormanı' kurulması hedefleniyor. Manavgat Kaymakamlığı ile ortak yürütülen projeye Beşiktaşlı taraftarlar desteklerini esirgemedi. Kısa sürede binlerce fidan bağışı yapıldı. Galatasaray'ın taraftar grubu Ultraslan da Manavgat'ta hayatın normale dönmesinin ardından kolları sıvayacak. Türkiye'deki tüm temsilciliklerini harekete geçirmek isteyen grup, maddi bağışın yanı sıra bölgede fidan dikimi de yapacak. Ultraslan'ın Manavgat temsilcisi Hüseyin Cebeci, taraftarlarla birlikte fidan dikim etkinliği düzenlemek istediklerini belirterek, diğer taraftar grupları ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Genç Fenerbahçeliler, şu ana kadar böyle bir girişimde bulunmadıklarını; fakat her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Diğer taraftar grupları ile birlikte seferberliğe katılabileceklerini ifade eden Fenerbahçeli taraftarlar, yangınların üzücü olduğunu dile getirdi. Trabzonspor Taraftarlar Derneği ise Manavgat'a fide gönderecek. Dernek Başkanı Özgür Özal, şunları söyledi: "Biz Trabzonlular olarak yeşilin önemini iyi biliyoruz. Taraftarlarımızın projemize ilgi göstereceğine inanıyoruz."

Manavgat'taki orman yangınları en çok şüphesiz Antalya'da yaşayanları üzdü. Antalyaspor'un taraftarları da kendi illerindeki yangınlara karşı mücadele edecek. Antalyasporlular Derneği Red Soldiers taraftar grubu, hatıra ormanı oluşturacak. Grubun liderlerinden Hakan Has, orman yangını nedeniyle adeta ciğerlerinin yandığını dile getirerek, "Bazı arkadaşlarımız olay yerine giderek yangına da müdahale etti. Bundan sonra da ağaçlandırma çalışmalarını hızlandıracağız." dedi. Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu da taraftar gruplarından yardım talebi olması halinde hesap numaralarını iletebileceklerini söyledi.
 
zaman



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,556 µs