1 Numara emekli Orgeneral | " /> 1 Numara emekli Orgeneral | "/>

En Sıcak Konular

1 Numara emekli Orgeneral

8 Ağustos 2008 11:00 tsi
1 Numara emekli Orgeneral Şamil Tayyar "1 Numara"nın tarifini yaptı; "İddianamedeki tarife uymuyor. Çok ortalıkta gezen, miting miting dolaşan, fazlaca bilinen biri değil. Ancak adı söylendiğinde kamuoyunun da tanıyacağı emekli bir orgeneral. Bülent Orakoğlu da bu konuda beniml

Çok konuşulan "1 Numara"nın "emekli bir orgeneral" olduğu açıklandı. Ergenekon yapılanması konusunda arka arkaya iki kitap birden yayınlayan Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, dün gece Ülke TV'deki "Bıçak Sırtı" programında Ersoy Dede'nin canlı yayın konuğu oldu.

Sunucunun "1 Numara kim? Yabancı biri mi? Mesela Bush mu?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Tayyar "Türk vatandaşı ve emekli orgeneral" dedi. Eldeki verilere göre çeşitli analizler yaparak bu sonuca vardığını belirten Tayyar "ismini veremiyorum. Çünkü elimizde yeterli kanıt yok" diye konuştu.

Orakoğlu da aynı kanaatte
 
"1 Numaranın kimliği" konusunda Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu ile de özel olarak görüştüklerini ve karşılıklı olarak tahminlerini söylediklerini anlatan Şamil Tayyar açıklamasını şöyle sürdürdü;
"İlk söylediğimde Orakoğlu 'o değil' demişti. Bir ay kadar sonra 'senin söylediğin isim olabilir' dedi. Daha sonra da 'haklıymışsın. 1 numara senin söylediğin isim' diye konuştu."

Tayyar, Ergenekon İddianamesinde bir sanığın ifadesine dayanılarak "1 numara"nın eşgalinin tarif edildiğini söyleyerek "bu tarifin doğru olmadığını düşünüyorum" dedi. Emekli Orgeneraller Veli Küçük ve Hasan Kundakçı'nın kesinlikle "1 numara" olmadıklarını belirten Tayyar "bu konuda düşülen ortak yanılgı, 1 Numaranın çok nüfuzlu, çok tanınmış bir olduğu zira bu kadar büyük işleri emekli bir orgeneralin başaramayacağı kanaati. Oysa bu tür yapılanmalarda lider çok öne çıkmayan, bilerek geri planda kalmış biri olabilir. Zaten benim tahmin ettiğim isim çok ortalıkta gezen, mitingleri dolaşan birisi değil. Ama ismi telaffuz edilse kamuoyunun tanıyacağı bir isim" şeklinde konuştu.

Tayyar, "niçin lider, başbuğ gibi isimler değil de 1 numara deniyor?" şeklinde sorular geldiğini de hatırlatarak "bu tanımlama yeni dönemin jargonu. Telefon konuşmalarında hep '1 numara' diye adlandırıldığı için böyle deniyor." açıklamasını yaptı.

Ergenekon tutuklamalarıyla örgütün ciddi bir yara aldığını da hatırlatan gazeteci-yazar Tayyar "1 numara eski gücünde değil. Zira arkasındaki destek iyice azaldı." dedi.

Kendisine "1 numara"yla ilgili birçok insandan sorular geldiğini de anlatan Tayyar bir öğrencinin arayarak 'N'olur açıklayın. Öğrenemezsem sınavlara çalışamam" dediğini ve en ilginç talebin de bu olduğunu gülerek anlattı.

habervaktim.com



Bu haber 1,670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs